Za pametne buduće generacije: Milena za Cetinje želi Book&Caffe

“Cilj mog projekta je podizanje svijesti ljudima o pravim, a ne iskrivljenim vrijednostima današnjice”
55 pregleda 0 komentar(a)
Milena Prvilović, No Sleep Challenge, Foto: Facebook
Milena Prvilović, No Sleep Challenge, Foto: Facebook
Ažurirano: 25.08.2014. 14:19h

“Moj cilj je mali zalogaj, ali krupan obrok za moju zajednicu”, kaže Milena Prvilović sa Cetinja, jedna od prijavljenih na No Sleep izazovu, čija je želja da u njenom gradu postoji lokal koji je ujedno kafe i biblioteka, u kojem će biti održavane književne večeri, izložbe, koje će biti mjesto za afirmaciju umjetnika...

“Za pametne buduće generacije”, kaže ona i dodaje da je Books&Coffe uveliko svjetski trend.

Milena u opisu svoje prijave navodi da njena priča “počinje u malom gradu nazvanom grad heroj ili grad muzej, koji krije vjekovima umorne duše velikih umjetnika koji su u njemu stvarali, borce za život i njihove bitke”.

“Izgleda da sam i ja jedan od tih boraca. Iako student Fakulteta političkih nauka, moja strast za umjetnošću i maštom ne jenjava, već raste težeći ka tome da shvati vrijeme u kojem živimo. Bavim se pisanjem proze i poezije, slikam, sviram, pjevam... No, mogla bih u nedogled nabrajati svoje svestranosti. Ipak, najvažnije je to da se bavim dobrotvornim i volonterskim radom, čime pokušavam malim koracima da stvorim od ovog svijeta bolje mjesto za život”, kaže ona.

Milena Prvilović radi u NVO Aktivna zona, “sa ljudima koji mijenjaju vrijeme”, kaže.

“Cilj mog projekta je podizanje svijesti ljudima o pravim, a ne iskrivljenim vrijednostima današnjice”, dodaje ona.

No Sleep izazov je konkurs čiji je cilj da pomogne pojedincima da ostvare svoj cilj, ideje, snove i ambicije.

Na konkursu može da učestvuje svako ko ima ideju i potencijal da ideju i ostvari.

“To znači da je potrebno da se baviš nečim konkretnim, šta god to bilo i da imaš konkretan san, ambiciju, cilj u tome što radiš. Ne računaju se snovi i ciljevi kao npr. “da upoznam Madonu” ili “da odem na Havaje”.... Samo ako imaš konkretan talenat i zanimanje/hobi i podvig koji želiš da napraviš, cilj kojem težiš u domenu toga čime se baviš, ispunjavaš uslove konkursa”, navodi se na zvaničnoj stranici No Sleep izazova.

U obzir za prijave dolaze projekti iz oblasti umjetnosti, sporta, nauke... te projekti iz bilo koje discipline koja unapređuje život ili donosi nešto dobro, zabavno, novo, korisno...

Nagrade koje očekuju najbolje su 2.000, 3.000 i 10.000 eura.

Prijave za učešće na konkursu su u toku i traju 28. avgusta, do kada učesnici moraju kreirati profile.

Zato, ako imate ideju i san – požurite!

Bonus video: