Čekamo njihov video

Abazović izazvao Krivokapića, Stijepovića i Su Kej Braun, prozvan i Đukanović

Zalivanje vodom postalo je trend na društvenim mrežama širom svijeta, a ledenom izazovu odazvale su se brojne poznate ličnosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2014. 09:25h

Poslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović odazvao se na poziv ALS Ice Bucket Challenge.

On je prije nego je hladna voda završila po njegovoj glavi i tijelu nominovao predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, ministra prosvjete Slavoljuba Stijepovića i ambasadorku SAD u Crnoj Gori Su Kej Braun.

U Crnoj Gori od političara "ledeni izazov" do sada je, pored Abazovića, prihvatio jedino Nebojša Medojević.

Poziv da se odazove na poziv ALS Ice Bucket Challenge premijeru Milu Đukanoviću uputio je pjevač Boban Rajović.

Pored Đukanovića Rajović je prozvao i predsjednika FSCG Dejana Savićevića i fudbalera Stevana Jovetića, koji je zadatak već obavio.

Pjevač je prozvanima poručio da doniraju novac.

Od poznatih ličnosti iz Crne Gore ALS Ice Bucket Challenge su, između ostalih, prihvatili rukometašica Katarina Bulatović, fudbaleri Stefan Savić, Stevan Jovetić, Mirko Vučinić, košarkaš Nikola Peković...

Zalivanje vodom postalo je trend na društvenim mrežama širom svijeta, a ledenom izazovu odazvale su se brojne poznate ličnosti.

U pitanju je dio kampanje prikupljanja novca za borbu protiv Lu Gerigove bolesti, odnosno amiotrofične lateralne skleroze (ALS), a izazov se sastoji u tome da oni koji se poliju hladnom vodom imaju pravo da pozovu troje ljudi da u naredna 24 sata učine isto ili doniraju novac ili oboje.

"Ledenu ludnicu" započeo je humanitarac Kori Grifin sa prijateljem Pitom Frejtsom koji boluje od ALS-a. Grifin, koji je skupio 100 hiljada dolara za oboljele od ALS-a se utopio prije nekoliko dana u Nantaketu u 27 godini.

Galerija

Preporučujemo za Vas