Nebojša Medojević se poliva danas?

Na Ledeni izazov još nije odgovorio ni ministar rada Predrag Bošković, koga je prozvala Katarina Bulatović
116 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2014. 07:01h

Lider PZP-a Nebojša Medojević nije juče ispunio obećanja koje je javno dao na svom Twitter nalogu i odgovorio na ALS Ice Bucket Challenge na koji ga je izazvao pjevač Danijel Alibabić.

Medojević je u toku 24 časa po pravilima ove humanitarne igre, trebalo da se polije hladnom vodom, snimak postavi na nekoj od društvenih mreža i prozove one koje bi volio da vidi mokre. Na Alibabićevu konstataciju na Twitteru da bi bilo realno da Medojević prihvati izazov, političar mu je odgovorio:

„Prihvatam izazov. Svašta me je udarilo po glavi, pa će ledena voda biti osvježenje“.

No, snimak „polivanja“ Medojević nije napravio. Tim povodom nije se više oglašavao na društvenim mrežama, a na pozive “ Vijesti” kratko je odgovorio SMS-om."Tek sjutra sam u Podgorici, pa ću to sjutra uraditi", napisao je Medojević, ne želeći da otkrije ko će nastaviti igru.

Na Ledeni izazov još nije odgovorio ni ministar rada Predrag Bošković, koga je prozvala rukometašica Katarina Bulatović.

Ledeni izazov se nastavlja: Polili se Sabrija Vulić, Jovetić, Spasojević >>>

Za sada su Ledeni izazov prihvatili fudbaleriji Stevan Jovetić, Mirko Vučinić, Ilija Spasojević, košarkaš Nikola Peković, rukometašica Katarina Bulatović, pjevači Danijel Alibabić i Jelena Đorđević...

Zalivanje vodom postalo je trend na društvenim mrežama širom svijeta, a ledenom izazovu odazvale su se brojne poznate ličnosti. U pitanju je dio kampanje prikupljanja novca za borbu protiv Lu Gerigove bolesti, odnosno amiotrofične lateralne skleroze (ALS), a izazov se sastoji u tome da oni koji se poliju hladnom vodom imaju pravo da pozovu troje ljudi da u naredna 24 sata učine isto ili doniraju novac ili oboje.

"Ledenu ludnicu" započeo je humanitarac Kori Grifin sa prijateljem Pitom Frejtsom koji boluje od ALS-a. Grifin, koji je skupio 100 hiljada dolara za oboljele od ALS-a se utopio prije nekoliko dana u Nantaketu u 27 godini.

Od poznatih ličnosti u regionu izazov su prihvatili i Severina (koja je igru prenijel na Gorana Bregovića, Dina Merlina i Lepu Brenu), Jelena Rozga (Milana Bandića, Dejana Lovrena i Gibonnija), Čeda Jovanović (prozvao Nemanju Vidića, Ivanu Španović i Jelenu Karleušu), dok je Novak Đoković na polivanje izazvao evrovizijsku pobjednicu Končitu Vurst. Umjesto polivanja, Končita je pojela punu činiju sladoleda, i poručila “donirajte dva puta, umesto leda”, a slično je učinio i Čarli Šin koji se polio kofom punom novca.

“Led će se otopiti, a ovaj novac će stvarno pomoći ljudima”, rekao je tada Šin.

Galerija

Bonus video: