Džima Morisona ubio narko diler?

"Pomislila sam, uzeću nekoliko barbiturata i neću biti tu. A on je otišao da vidi Džima Morisona i ubio ga je. Mislim, sigurna sam da je to bilo slučajno"
0 komentar(a)
Džim Morison, groblje, Foto: Shutterstock
Džim Morison, groblje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.08.2014. 14:48h

Pjevačica i glumica Merijen Fejtful optužila je bivšeg ljubavnika Žana de Bretuja da je slučajno ubio pjevača grupe "The Doors" Džima Morisona.

Kako prenose britanski mediji, i ranije se spekulisalo o umiješanosti pokojnog narko dilera u smrt muzičara koji je 3. jula 1971. pronađen mrtav u Parizu. Imao je 27 godina.

U izvještaju ljekara navedeno je da je srčani udar usljed prekomejrnog opijanja bio uzrok smrti Morisona. Autopsija nikada nije izvršena pošto su francuski patolozi tvrdili da smrt nije bila sumnjiva. Nedostatak autopsije doveo je do brojnih teorija zavjere.

Fejtful je sada ponovo "zavrtjela" poznatu ali nikada potvrđenu glasinu da je Morison preminuo od prevelike doze heroina.

Pjevačica i glumica je bila u Parizu sa tadašnjim dečkom De Bretujom koji je bio poznat kao diler heroina poznatima i koji je posjetio Morisona u njegovom stanu.

"Intuitivno sam osjetila nevolju", rekla je Fejtful. "Pomislila sam, uzeću nekoliko barbiturata i neću biti tu. A on je otišao da vidi Džima Morisona i ubio ga je. Mislim, sigurna sam da je to bilo slučajno".

"Jadničak. Droga je bila prejaka? Da. I umro je", rekla je ona. "Ništa o tome nisam znala. U svakom slučaju, svako ko je bio povezan sa smrću sirotog momka je sada mrtav. Izuzev mene".

Fejtfulova se "dohvatila" i smrti Ejmi Vajnhaus koja je, kao i Morison, imala 27 godina kada je umrla od trovanja alkoholom.

"Ejmi me se bojala", rekla je Fejtful listu "Mojo". "Znala je da znam i nije željela ništa da kažem. Postoji nivo narcisoidnosti koji je pomiješan sa mržnjom prema sebi. Dobro to znam".

"To je kao stakleni zid između vas i zida i zbog toga svu ljubav koju vam svi upućuju vi ne osjećate. Ali je znam šta sam mogla da radim osim da je uhvatim, protresem i kažem 'Glupačo! Probudi se!".

Bonus video: