Sigurno znate za ovog malca... Nije mnogo promijenio način razmišljanja ni nakon 12 godina

Mnogi su to shvatili kao najbolji primjer odanosti fudbalskih navijača koja je nekima nerazumljiva
3 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2014. 11:34h

Ova fotografija malenog navijača Fejenorda koji na leđima svog oca pokazuje srednji prst obišla je svijet prije ravno 12 godina a i danas izaziva pažnju na brojnim društvenim mrežama.

Mnogi su to shvatili kao najbolji primjer odanosti fudbalskih navijača koja je, onima koji to nijesu, potpuno nerazumljiva. No dječak sa fotografije Majki Vilson ni danas nije promijenio životnu filozofiju, prenosi Blic.

Majki je jedan od troje djece Ronalda Vilsona, velikog navijača Fejenorda kojeg su i fotografirali tom prilikom, 2002. kada je njegov omiljeni klub igrao u finalu Kupa UEFA s dortmundskom Borusijom.

Prije početka utakmice, minutom šutnje htjeli su da odaju poštovanje kontroverznom holandskom političaru Pimu Fruynu, koji je ubijen dva dana uoči finala, i to, kako je ubica kasnije naglasio, zbog toga što je muslimane često okrivljivao za probleme u Holandiji.

Većini Fejenordovih navijača nije bilo do ćutanja zbog jednog takvog čovjeka, pa su burno izrazili protest. Među njima je bio i Majki koji je podigao srednji prst i "nasložio" ljuti facu, iako – sasvim sigurno nije baš rezonovao koja je poruka navijača.

Dvanaest godina kasnije, zajedno a bratom Brajonom i ocem, Majki Vilson i dalje ide na Fejenoordove utakmice, istetovirao je 'You’ll never walk alone', najpoznatiji refren navijača, bez kojeg su nezamislive utakmice Liverpula i Seltika te još nekih navijačkih grupa na svijetu.

Galerija

Bonus video: