Takmičenje u izležavanju: Marko Đurović opet ponio titulu najljenijeg Crnogorca

Do laskave titule majstora lenjivca, Marko je došao ležeći 37 sati, čime je oboren i prošlogodišnji rekord u izležavanju za čitavih 5 časova
0 komentar(a)
Marko Đurović, takmičenje u izležavanju, Foto: Privatna arhiva
Marko Đurović, takmičenje u izležavanju, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.08.2014. 08:29h

Ovogodišnji šampion u izležavanju je dvadesetsedmogodišnji Podgoričanin Marko Đurović, inače prvi favorit i osvajač prvog takmičenja održanog prije tri godine.

Do laskave titule majstora lenjivca, Marko je došao ležeći 37 sati, čime je oboren i prošlogodišnji rekord u izležavanju za čitavih 5 časova.

"Put do titule nije bi ni malo lak, naprotiv. Konkurencija nikad jača", kaže Marko. Petoro najupornnijih ostalo je do samog kraja, a u finalu je pobijedio sugrađanina Iliju Šćekića.

“Nije bilo lako. Svi su imali neku taktiku. Bilo je druženja i šala naravno, ali je ponajviše bilo psihološkog nadmetanja. Pokušavali smo da obeshrabrimo jedni druge, ali čini se da sam ja tu najbolji bio”, našalio se Marko.

Marko je inače nezaposlen, pa vrijeme provedeno ležeći na kraju nije uludo potrošio. Zapravo, prizanje da je ovih dana aplicirao na dva mjesta i čeka odgovor. Hoće li mu ova tittula džabalebaroša zatvoriti vrata kod poslodavaca? On vjeruje da neće.

“Ja mislim da svi oni traže radnike od povjerenja. Ja sam takav, a od ležanja se lako odvići. Uostalom, to što sam uporan bio u ležanju moze da znači samo da imam tu karakternu crtu koju bih prenio i na rad”, završava kroz osmjeh Marko i dodaje da će dio para troškariti ovih dana na piće sa društvom, dok čeka posao.

Takmičenje koje je počelo u nedjelju u 11h, završeno je u ponedjeljak oko ponoci.

Mit o crnogorskoj lenjosti jos nije srušen.

Bonus video: