"Kraljica burleske" u Crnoj Gori: Dita fon Tiz gošća licitacije u Porto Montenegru

Ona je prisustvovala licitaciji njenog portreta napravljenog od kristala, djela beogradske multimedijalne umjetnice Milene Zevu
203 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2014. 12:36h

Holivudska ikona Dita fon Tiz prva je od poznatih VIP gostiju novootvorenog hotela sa pet zvjezdica “Regent Porto Montenegro”.

Nekrunisana svjetska “kraljica burleske” prisustvovala je licitaciji njenog portreta napravljenog od kristala, djela beogradske multimedijalne umjetnice Milene Zevu.

U oganizaciji njujorške agencije” TheDuke”, licitacija i događaj pod nazivom “Kraljevski koktel” održani su preksinoć u Library baru “Regent” hotela.

Portret Dite fon Tiz izrađen od više od 13.000 Swarovski kristala prodat na aukciji, a trećina prihoda biće uplaćena u humanitarne svrhe, u saradnji sa Fondacijom “Petrović-Njegoš”, u cilju očuvanja i promocije crnogorskog identiteta, kulture i tradicije.

“Prilikom prezentacije Mileninog djela, Dita fon Tiz nije krila oduševljenje hotelom “Regent Porto Montenegro”, kazujući da je vrlo uzbuđena što je prvi put u Crnoj Gori i da će sljedećih nekoliko dana provesti otkrivajući čari Boke Kotorske. Istakla je i da se raduje jer će jedna trećina prihoda sa aukcije djela koje je Milena uradila, ići Fondaciji Petrović Njegoš", kazao je juče tim povodom PR menadžer Porto Montenegra, Danilo Kalezić.

Sa otvaranja

“Djelo je svojevrstan omaž Tamari de Lempickoj, umjetnici art deco stila iz tridesetih godina prošlog vijeka i njenom autoportretu Tamara u zelenom bugatiju: Nakon što sam Ditu upoznala u Parizu, bila sam sigurna da je ona jedna od rijetkih osoba koja ima izgrađen stil, stav i samopouzdanje.

Ona je jedinstvena u doba kad svako želi biti kopija", kazala je umjetnica Milena Zevu ,o svojoj inspiraciji Ditom von Teese.

“Izuzetno je zadovoljstvo biti dio ovakvog događaja u hotelu “Regent Porto Montenegro” koji će značajno promijeniti ugostiteljsku i turističku, ali kako smo vecečras vidjeli, i lifestyle ponudu Crne Gore i regiona", dodala je ova međunarodno priznata umjetnica porijeklom iz Srbije.

Ona stvara unikatne radove koji su urađeni u specijalnoj tehnici koju razvija godinama. Sarađivala je sa svjetski poznatim ličnostima na različitim projektima sa ciljem da napravi umjetničke radove koji su drugačiji od onoga što je danas trend.

Njen portret Princeze Grejs od Monaka se nalazi u privatnoj kolekciji porodice Grimaldi u Monte Karlu, a njeni radovi dostizali su zapažene iznose na raznim dobrotvornim aukcijama po svijetu.Iako je već primio prve goste, gala ceremonija svečanog otvaranja hotela “Regent Porto Montenegro” biće organizovana 27.avgusta.

Galerija

Bonus video: