Coca Cola hoće da uđe u vaš dom

Kompanija koju godine na tržišnom tronu ne mogu da uljuljkaju napravila je sjajan potez svojim "Freestyle" aparatima
0 komentar(a)
koka-kola, Coca Cola, Foto: Commons.wikimedia.org
koka-kola, Coca Cola, Foto: Commons.wikimedia.org
Ažurirano: 02.08.2014. 08:37h

"Koka kola" planira da uđe svojim potrošačima u kuće, prati njihove navike, a zatim im na tržištu ponudi sve ono što žele (ili misle da žele).

Kompanija koju godine na tržišnom tronu ne mogu da uljuljkaju napravila je sjajan potez svojim "Freestyle" aparatima, koji su omogućili mušterijama da sami prave svoje napitke.

Naravno, iza svega se krilo ispitivanje tržišta, a "Koka koli" su aparati poslužili da prikupe tone podataka o navikama potrošača, pa i da na zapadna tržišta izbaci novi napitak "Cherry Fantu".

Sada je vrijeme za korak dalje, i ulazak u poslovne prostore i domove.

Partnerstvo sa kompanijom "Keurig Green Mountain", koja će 2015. godine u saradnji sa "Koka kolom" lansirati "Keurig cold" kućne aparate za gazirane napitke pružiće kompaniji nikad bliži kontakt sa krajnjim kupcima.

"Znaćemo, naravno uz dozvolu potrošača, šta piju, kada piju i koliko piju u svojim domovina. Zamislite šta sa tim podacima može da se uradi", rekao je jedan od direktora Derik van Rensburg za "Biznisvik".

"Koka kola" je nedavno postala najveći akcionar "Keuriga", što je očigledno bio još jedan potez u borbi protiv pada u tržištu zaslađenim gaziranim napicima.

Bonus video: