"Crnogorska olimpijada": Takmičenje u ležanju 3. avgusta

Prošlogodišnji pobjednik Nikšićanin Vladan Bajalica preležao je 32 sata i osvojio 200 eura
149 pregleda 1 komentar(a)
Izležavanje Brezna, Foto: Darko Bulatović
Izležavanje Brezna, Foto: Darko Bulatović
Ažurirano: 26.07.2014. 07:36h

I ove godine u etno selu „Montenegro“ u Breznima, u Pivi, biće održano takmičenje u ležanju, manifestacija koja je prethodne dvije godine okupila uglavnom takmičare iz Crne Gore koji su u hladovini stogodišnjeg hrasta „zarađivali“ novac ležeći.

Ovogodišnja manifestacija, koja je nazvana „Crnogorska olimpijada“, pored džabalebaroša okupiće i takmičare u brzom kucanju poruka i „crnogorskom maratonu“ od „čak“ 50 metara.

Olimpijada, koja je zakazana za 3. avgust, počinje izložbom fotografija Dobrislava Bajovića - Bajonea pod nazivom „Đe možemo odmarati u debeloj ladovini u durmitorskom i pivskom kraju“.

Nakon toga glavnu riječ preuzimaju takmičari. Što se tiče džabalebaroša pravila su ista kao i prethodne dvije godine - sve je dozvoljeno osim ustajanja.

Prošlogodišnji pobjednik Nikšićanin Vladan Bajalica preležao je 32 sata i osvojio 200 eura.

Jedan od vlasnika etno sela Milonja Blagojević, koji je uspio da mit o crnogorskoj lijenštini pretvori u duhovitu manifestaciju, nada se da će takmičari ove godine biti još uporniji i da će oboriti prošlogodišnji rekord, a nagrada za višečasovno ljenčarenje je, pored peha