Kotorski karneval otvara Ana Rucner 31. jula

Svečano otvaranje je 31. jula podizanjem karnevalske zastave ispred glavnih gradskih vrata i feštom od ribe, vina i piva
86 pregleda 0 komentar(a)
Karneval Kotor, Foto: Ivana Komnenić
Karneval Kotor, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 24.07.2014. 09:56h

XIII Internacionalni ljetnji kotorski karneval biće održan od 31. jula do 2. avgusta.

Svečano otvaranje je 31. jula podizanjem karnevalske zastave ispred glavnih gradskih vrata i tradicionalnom feštom od ribe, vina i piva na muljanskoj rivi,a od 21 sati na glavnom gradaskom trgu biće održan koncert hrvatske violončelistkinje Ane Rucner.

U petak 1. avgusta u 20 sati na gradskom bazenu na programu su Karnevalske igre bez granica na vodi, a u 22 i 30 na glavnom gradskom trgu je koncert klape Kumpanji sa Korčule.

Fešta se završava 2. avgusta velikom karnevalskom povorkom glavnom gradskom saobraćajnicom, koja će krenuti u defile od 21 sat. Nakon toga tradicionalno vesela povorka i brojni gosti se sele u Stari grad gdje se nastavlja fešta do ranih jutarnjih sati.

Najavljen je dolazak karnevalske grupe iz Italije, a na karnevalu će tradicionalno učestvovati i karnevalisti iz Strumice, mažoretke iz Mostara, karnevalska grupa Korčulanke iz Hrvatske,kao i gradska muzika sa mažoretkama iz Zagreba.

Organizator kotorskih karnevalskih svečanosti je Udruženje “Fešta”, a pokrovitelji su Ministarstvo turizma, Opština Kotor, Nacionalna i Turistička organizacja Kotor.

Bonus video: