Pivara pokrenula kampanju za očuvanje životne sredine tokom Lake festa

„Nadam se da će posjetioci festivala pored dobrog provoda, dio svog vremena posvetiti prirodi i uređenju prostora na kojem se Lake Fest održava”, rekla je Natalija Milić
0 komentar(a)
Lake fest, Rock and Recycle, Foto: Represent.co.me
Lake fest, Rock and Recycle, Foto: Represent.co.me
Ažurirano: 23.07.2014. 10:06h

Pivara „Trebjesa“ u saradnji sa partnerima i ove godine organizovaće nekoliko ekoloških akcija na festivalu Lake Fest, koji počinje u Nikšiću u petak 25. jula, s ciljem očuvanja čistijeg festivalskog prostora i širenja ekološke niti na sve posjetioce, saopšteno je danas.

„Nadam se da će posjetioci festivala, kao i prošle godine, pored dobrog provoda, dio svog vremena posvetiti prirodi i uređenju prostora na kojem se Lake Fest održava”, rekla je Natalija Milić, menadžerka kakorporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“.

U saradnji sa Ekološkim pokretom „Ozon“, čiji će aktivisti sprovoditi tokom tri festivalska dana set praktičnih aktivnosti, biće postavljeni pultovi na kojim će najvrijedniji sakupljači plastičnih čaša biti nagrađeni „Rock and Recycle“ majicom, kako glasi ime zvanične kampanje.

Za aluminijumske ambalaže u dijelu kampa, biće zaduženi aktivisti iz Fondacije „ReCan“, koji će na Lake Festu nastaviti program Svaka limenka se računa (Every can counts), gdje su između ostalih partneri i Pivara ,,Trebjesa“ i Ekološki pokret ,,Ozon“.

U kampu Lake festa biće postavljena najnovija ručna presa za limenke, gdje će kamperi tokom drugog i trećeg dana festivala od 15 do 19 časova donositi limenke i time učestvovati u „zelenoj igri“. “Svako ko donese i reciklira deset limenki dobijaće potvrdu sa 'reciklažnim' pečatom, a uz što više prikupljenih potvrda dobija mogućnost da trećeg dana festivala osvoji jedan komplet karata za Lake Fest 2015”, poručuje se u saopštenju.

Sav prikupljeni ambalažni otpad u sklopu pomenutih akcija, biće shodno Zakonu o upravljanju otpadom, predat ovlašćenom recikleru.

Bonus video: