Megatron će kazati od koga brani grad

Prije Zifta, u gradu je postavljeno pet transformersa, a Baletić je ranije kazao da posljednji stiže 23. jula
109 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2014. 07:00h

Umjetnik Danilo Baletić kazao je da će robot Megatron, vođa zlih deseptikona kojim će zatvoriti izložbu “Transformersi čuvaju Podgoricu”, odgovoriti na pitanje novinara “Vijesti” da li nas dobri autoboti brane od “loših poteza uprave Glavnog grada”.

On je u subotu veče postavio i šestog transformersa Zifta na trotoaru preko puta zgrade Crnogorskog narodnog pozorišta.

Sada dva autobota, koji se bore protiv zla, Zift sa jedne i Džinzon sa druge strane, okružuju zgradu Glavnog grada odakle je dvanaest godina Podgoricom rukovodio odlazeći gradonačelnik Miomir Mugoša.

Dok je Džinzon u četvrtak veče postavljen u odbrambenom položaju na šetalištu između Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” i zgrade Glavnog grada, prema kojoj je okrenut, stiče se utisak da je Zift, koji takođe gleda prema toj zgradi, spreman za borbu, udarajući pesnicom desne o dlan lijeve ruke.

Video: Mladen Ivanović

Baletić tvrdi da je Zift desna ruka Optimusa Prajma, koji je, prema stripu, predvodnik dobrih autobota u borbi protiv loših deseptikona. Zift je visok 7,5 metara i težak gotovo 2,5 tone, a Baletić je istakao da je robot dobio ime po njegovom psu.

“Moj pas Zift mi je jedini i najbolji prijatelj. Moram napomeuti da su mi djelove za njega poklonila braća od tetaka, koji drže auto otpad”, kazao je Baletić.

Prije Zifta, u gradu je postavljeno pet transformersa, a Baletić je ranije kazao da posljednji stiže 23. jula.

Galerija

Bonus video: