Vjerovatno greška

Vlada Hrvatske na Twitteru: "Neda mi se"

"Uvjeravamo vas da niko iz Vlade ovo nije napisao. Izvinjavamo se na neugodnosti. Provjeravamo šta se tačno dogodilo", stoji u izvinjenju Vlade
75 pregleda 3 komentar(a)
neda mi se, Vlada Hrvatste, tvit, Foto: Screenshot (Twitter)
neda mi se, Vlada Hrvatste, tvit, Foto: Screenshot (Twitter)
Ažurirano: 10.07.2014. 10:16h

Pratioce naloga Vlade Hrvatske na Twitteru jutros je zatekla neobična poruka.

"Neda mi se", glasi tvit objavljen uoči redovne sjednice Vlade, a portali prenose da je, iako je brzo povučena, izazvala veliku pažnju tviteraša.

Osim što je gramatički neispravna, poruka je i duhovita, posebno zbog toga jer je objavljena neposredno pred sjednicu Vlade, na kojoj se donose važne političko-ekonomske odluke.

Nedugo potom uslijedilo je izvinjenje.

"Uvjeravamo vas da niko iz Vlade ovo nije napisao. Izvinjavamo se na neugodnosti. Provjeravamo šta se tačno dogodilo", stoji u izvinjenju Vlade. Kasnije su pojasnili i "Nijesmo nepismeni - niko od nas ne bi napisao "neda mi se" :)".

"Greška" je vjerovatno nastala jer administrator naloga ima vlastiti Twitter nalog, pa je zaboravio da zapravo tvituje sa Vladinog. Zanimljivo je i da se Vlada pokušala odbraniti na prilično agresivan način, umjesto da daju logičnije objašnjenje.

Hrvatska Vlada je inače i ranije pohvaljena zbog pravovremene i adekvatne aktivnosti na društvenim mrežama, posebno na Twitteru. Vladino Odjeljenje za online komunikaciju dobilo je priznanje dvije godine zaredom od agencije Burson-Marsteller (SAD) u istraživačkom projektu Twiplomacy.

Index.hr piše, međutim, da su u posljednje vrijeme odustali su od dobre prakse redovnog obavještavanja javnosti o događajima u Vladi.

"Na Twitteru sada imaju svega šest tvitova dnevno što je daleko manje u poređenju s 50 tvitova od ranije. No, čini se da je i tih šest - previše", piše Index.