Novak Đoković i Jelena Ristić se vjenčali, Jelena uzela prezime Đoković

Ceremonija njihovog najljepšeg dana nalikovala je onim iz naljepših ljubavnih filmova...
222 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2014. 06:51h

Ni loše vrijeme i kiša koja je prijetila da svakoga časa pljusne, nisu pokvarili glamurozno vjenčanje svjetskog broj jedan tenisera Novaka Đokovića i njegove izabranice Jelene Ristić.

Ceremonija njihovog najljepšeg dana nalikovala je onim iz naljepših ljubavnih filmova. Bijeli oltar napravljen u miločerskom parku, zvanice koje su sjedile na bijelim stolicama i mlada u prelijepoj bež vjenčanici, koja je plijenila svojim izgledom.

Samo vrijeme, odnosno nevrijeme koje se spremalo dalo je čar cijelom vjenčanju. Jelenu je do oltara doveo otac, predajući je Novaku.

Dok je Jelena hodala, počeo je da duva jak vjetar uz grmljavinu, a Novak je, kako saznajemo u tom trenutku, uz smijeh gledajući u nebo prokomentarisao da u tome ima simbolike.

U trenutku kada su Olivera Pejanović i predstavnik Opštine Budva odbornik, Đorđije Vujović, kao svjedok, trebalo da započnu protokol vjenčanja, sve je utihnulo, što je izazvalo osmijeh kod mladenaca.

Na pitanje da li uzima Jelenu za ženu, Novak je odlučno rekao “da”, što je izazvalo aplauz, a još veći je izazvala odluka mlade da prihvati Novakovo prezime, te da će se ubuduće prezivati Đoković.

Mladenci su iznenadili sve kada su nakon što su razmijenili burme, mimo protokola, kako je bio dogovoreno, pročitali jedno drugome zavjete. To je bila možda i najdirljivija scena cijelog vjenčanja, jer su oboje, uz zavjete na vječnu ljubav, svako na svoj način ispričali svoju devetogodišnju vezu i ljubav koja je ih je sve vrijeme spajala.

Kum na vjenčanju bio je Novakov dugogodišnji prijatlj, teniser i bivši momak Ane Ivanović, Mark Stilitano, dok je Jelenina kuma bila njena prijateljica iz djetinjstva, Beograđanka Jelena Đurić.

Mladenci su dan proveli u vili “Miločer”, gdje su obavljene posljednje pripreme. Zvanice su bile uglavnom na ostrvu Sveti Stefan, a ceremonija je počela oko 18 časova.

Odmah nakon vjenčanja, zvanice su se preselile u spa centar, gdje je bila organizovana večera i slavlje, a goste su zabavaljali, između ostalih Miroslav ilić, Željko Samardžić i Lena Bogdanović.

Sve vrijeme cijeli kompleks miločerskog parka bio je pod jakim mjerama bezbjednosti, pripadnici privatne agencije za obezbjeđenje i budvanske policije, bili su postavljeni na glavnoj ulici, kroz park, onemogućavajući bilo kome da uđe u hotelski kompleks.

Prolaz ulicom bio je moguć, ali se niko nije smio zadržavati, te je i fotografisanje bilo zabranjeno.

Nekoliko fotoreportera srpskih medija, bilo je privođeno zbog pokušaja da prođu u miločerski park, i snime sam čin vjenčanja.

Veselje u spa centru u zaleđu Kraljičine plaže nastavljeno je do kasno u noć, a kulinari Amana su se pobrinuli za odličane gastronomske specijalitete u kojima su uživale zvanice.

Na ceremoniji samo najbliži

Među zvanicama na svadbi nije bilo nikoga iz Crne Gore, što je bilo i za očekivati, jer, kao što je i ranije bilo najavljeno, Novak i Jelena odlučili su da svoj najznačajniji dan proslave uz svoje bliske prijatelje i članove porodice.

Među 140 zvanica, viđeni su Novakovi prijatelji iz teniske reprezentacije među kojima su i Viktor Troicki, Janko Tipsarević, kao i trener Boris Beker. Gosti su imali prilike tokom cijeloga dana da uživaju na Svetom Stefanu. Kako saznajemo, većina njih će već danas napustiti grad hotel.

Galerija

Bonus video: