Transformersi počeli odbranu Podgorice

Prvi transformers Bobo koji je sinoć postavljen posvećen je umjetnikovom drugu Bobu Ivanoviću koji je prošle godine u saobraćajnoj nesreći izgubio život
422 pregleda 6 komentar(a)
Transformers Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Transformers Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.07.2014. 07:08h

Prvi od sedam transformersa mladog umjetnika Danila Baletića, sinoć je pola sata nakon ponoći stigao u glavni grad Crne Gore. Dobri robot – Autobot nazvan Bobo zauzeo je gard na uglu Hercegovačke i ulice Stanka Dragojevića, kako bi odbranio Podgoricu od deseptikona (zlih robota) koji su najavili napad na glavni grad.

Dolazak Boba sinoć su ispratili i Baletićeva rodbina i prijatelji, ali i prolaznici koji bi se, vidjevši gužvu, zasutavljali da vide “o čemu se radi”. Posmatrajući robota, svi su imali samo riječi hvale za ono što je Baletić uz pomoć svoje rodbine i prijatelja napravio.

Baletićevi roboti sastavljeni su, uglavnom od auto otpada, a njihov cilj je da nas podstaknu da čuvamo životnu sredinu. On će u okviru izložbe “Transformersi čuvaju Podgoricu” koja se organizuje u sklopu manifestacije "Podgoričko ljeto" prikazati još šest robota, a posljednji u Podgoricu stiže 23. jula.

Prvi transformers Bobo koji je sinoć postavljen posvećen je umjetnikovom drugu Bobu Ivanoviću koji je prošle godine u saobraćajnoj nesreći izgubio život.

Bonus video: