Posao može da sačeka: Merkel i Oland spremni za utakmicu Francuska - Njemačka

Oland će meč pratiti u Jelisejskoj palati, gdje je pozvao sve zaposlene u palati, kao i 100 srednjoškolaca koji su bili odlični na kraju školske godine
0 komentar(a)
Fransoa Oland, Angela Merkel, Foto: Reuters
Fransoa Oland, Angela Merkel, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.07.2014. 14:18h

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Fransoa Oland obustaviće svoje aktivnosti da bi gledali direktan prenos utakmice Francuska-Njemačka u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u fudbalu, saopšteno je danas u Berlinu i Parizu.

Portparol njemačke vlade Štefan Zibert izjavio je da će Merkelova, veliki obožavalac fudbala, gledati utkamicu kao i svi ostali.

"Želi da naš tim pobijedi bez obzira kako", rekao je Zibert.

Oland će u Parizu gledati utkamicu u Jelisejskoj palati. Tom prilikom je pozvao sve zaposlene u palati, kao i 100 srednjoškolaca koji su bili odlični na kraju školske godine.

U francuskom parlamentu će biti pauza za vrijeme utakmice.

"Bolje je da napravimo pauzu nego da poslanici krišom gledaju u svoje tablete ili da stalno izlaze kako bi znali trenutni rezultat", rekao je socijalistički poslanik Didije Gijom.

U Njemačkoj je proizvođač automobila Folksvagen za večeras ukinio smjenu radnicima za vrijeme meča, a slične mjere su uvedene i u drugim njemačkim firmama.

Direktor evropske aviokompanije Erbas Fabris Brežije promijenio je svoju avionsku kartu za let Tuluz-Peking kako bi u Parizu između dva leta gledao utakmicu.

Oko 2.000 Njemaca koji rade u Erbasu u Tuluzu moći će ranije da idu kući.

U velikim francuskim supermaketima kasirke će raditi s francuskom trobojkom obojenom na licima.

Zbog oluje mogući prekidi struje za vrijeme utakmice

Nekoliko sati prije početka fudbalske utakmice Francuske i Njemačke, francuski meteorolozi upozorili su da su mogući prekidi struje zbog očekivanog nevremena u širom dijelu zemlje.

Hidrometeorološki zavod saopštio je da postoji velika mogućnost lokalne materijalne štete i poplava zbog olujnih vjetrova, kiše i mogućeg grada koji su najavljeni za danas kasno poslije podne.

Meteorolozi dodaju da bi prekidi struje bili po nekoliko sati, što tamošnji mediji ocjenjuju kao veoma neprijatnu situaciju, jer se nevrijeme očekuje oko 18 časova, baš kada počinje utakmica u Rio de Žaneiru.

Bonus video: