Najzgodniji kriminalac na svijetu dao i svoj prvi TV intervju

Miks navodno nije imao pojma koliko se proslavio dok mu novinar koji ga je intervjuisao nije rekao. Bio je polaskan i zbunjen što žene širom svijeta zbog njega padaju u nesvjest
31 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2014. 08:05h

Premda će vam plave oči Džeremija Miksa odmah ukrasti srce, činjenica je da nije riječ o nimalo bezazlenom kriminalcu. Štaviše, policija iz Stoktona u Kaliforniji tvrdi da je riječ o jednom o opasnijih kriminalaca na njihovom području.

Njegova policijska fotografija proširila se društvenim mrežama, a vrlo brzo je sakupio desetine hiljada obožavateljki koje su čak počele da skupljaju novac za kauciju, za njegov izlazak iz zatvora. Kaucija iznosi 900.000 dolara, piše New York Daily News.

Ipak, na veliku žalost njegovih obožavateljski, sudeći prema fotografijama sa Facebooka, Miks je oženjen i ima sina od tri godine.

Najzgodniji kriminalac na svijetu u srijedu je čak dao i intervju za Sacramento KXTV. Premda je već odležao devet godina iza rešetaka, Mik je objasnio da nije ponosan na svoju prošlost i da je pokušao da okrene novi list u svom životu.

Priznao je da je bio član bande, ali da više nije nasilnik. Ipak, još je u kontaktu sa svojim bivšim kolegama iz bande.

Prije ovonedjeljnog hapšenja, ovaj 30-godišnjak je u zatvoru proveo devet godina zbog krađe. Plavookog kriminalca, kome neki sada čak nude i manekensku karijeru, policija je uhapsila zajedno sa još nekim članovima bande tokom jednog napada. Osim za napad, Miks se tereti i za posjedovanje oružja.

Fofografisanjem u policijskoj stanici počela je njegova globalna slava, a slika iz policijske evidencije koja je osvanula na Facebook stranici policije u Stoktonu ima više od 62.000 lajkova i hiljade laskavih komentara.

Miks navodno nije imao pojma koliko se proslavio dok mu novinar koji ga je intervjuisao nije rekao. Bio je polaskan i zbunjen što žene širom svijeta zbog njega padaju u nesvjest.

"Želim da im poručim da ovo nisam pravi ja", rekao je on.

Javila se i žena koja tvrdi da je Džeremijeva majka, a ona takođe tvrdi da njen sin više nije gangster.

Galerija

Bonus video: