Ime Bruklin sve popularnije u SAD

Neki misle da je to možda zato što su fudbalska zvijezda Dejvid Bekam i njegova supruga, pjevačica i bivša članica grupe "Spajs grls" Viktorija, dali ime sinu Bruklin
0 komentar(a)
djeca, TV, Foto: Shutterstock.com
djeca, TV, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 17.06.2014. 11:14h

Bruklin je postalo jedno od najpopularnijih imena koja se daju djeci u SAD, pokazuju najnoviji statistički podaci. Za više od dvije decenije, Bruklin kao ime za djevojčice sa 912. dospjelo je u prvih 30 najpopularnijih imena.

Neki misle da je to možda zato što su fudbalska zvijezda Dejvid Bekam i njegova supruga, pjevačica i bivša članica grupe "Spajs grls" Viktorija, dali ime sinu Bruklin, a neki pominju i glumicu Bruklin Deker.

U 41 državi Bruklin je najpopularnije ime za djevojčice od imena koja počinju na slovo B. Više od 6.600 djevojčica rodđnih 2013. u SAD dobilo je ime Bruklin, čime je to ime na 28. mjestu najpopularnijih za djevojčice, a iza dolaze Samanta, Alison i Sara, pokazuju podaci.

Bruklin je tako ispred imena poput Savana (37. mjesto) i London (85. mjesto), ali iza Medison (deveto mjesto) i Šarlot (11. mesto). Ime Bruklin se rijetko daje dječacima.

Bonus video: