Nikad nije kasno: Postao brucoš u 84. godini

Osamdesetčetvorogodišnji Krićanin, otac i djed, sa deset godina došao je iz sela Skotino u Iraklion, gdje je počeo da zarađuje prvi novac. Uz pomoć svog strica postao je knjigovezac, završio je gimnaziju, a na kraju pokrenuo i svoj posao
0 komentar(a)
Knjige, učenje, Foto: Shutterstock
Knjige, učenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.08.2018. 13:42h

U 84. godini Krićanin Dimitris Mudacakis ostvario je najveći san - upisao je fakultet.

Ne samo što je prošao prijemni za fakultet, nego je bio najbolji na listi i prvi "upao" na katedru za istoriju i arheologiju na Kritskom fakultetu u Retimnu.

Zajedno sa njim prijemni ispit za fakultet položio je i njegov unuk, ali za Policijsku akademiju.

Osamdesetčetvorogodišnji Krićanin, otac i djed, sa deset godina došao je iz sela Skotino u Iraklion, gdje je počeo da zarađuje prvi novac. Uz pomoć svog strica postao je knjigovezac, završio je gimnaziju, a na kraju pokrenuo i svoj posao.

Kasnije se oženio, osnovao porodicu, a danas ima i unuke. Ipak, kada je otišao u penziju donio je važnu odluku - da će se vratiti u školsku klupu i ostvariti svoj najveći san.

"Oduvijek sam volio da čitam. Svake subote, kad isplatimo radnike, ja bih otišao da kupim sebi jednu knjigu, koju bih odmah pročitao", priča Dimitris.

Dimitris kaže da su ga nove kolege i profesori sjajno prihvatili, te da se raduje početku predavanja i novoj eri života, prenosi B92.

Bonus video: