Programer iz Facebooka platio 20.000 dolara da ga ubiju u "Igri prijestola"

"Srećan sam što sam u mogućnosti da uradim ovu super stvar, koja ima jedan stvarno human cilj"
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2014. 08:51h

Dejvid Goldblat, programer zaposlen u kompaniji Facebook, jedan je od dva srećna dobitnika nagrade na aukciji koju je organizovao Džordž R.R. Martin, autor sada već čuvenog djela "Igra prijestola".

Naime, Goldblat je uplatio sumu od 20.000 dolara na aukciji koju je Martin organizovao prošle nedjelje, a čiji je cilj bio sakupljanje humanitarne pomoći za rezervat vukova u Santa Feu. Svako ko je uplatio pomenutu sumu novca, dobio je priliku da učestvuje u zanimljivoj igri, u kojoj dva srećna dobitnika dobijaju priliku da osmisle svoj lik koji će se pojaviti u narednom dijelu knjige "Igre prijestola".

Kako je programer izjavio, trebalo mu je svega deset minuta da se odluči na učestvovanje u humanitarnoj akciji.

"Srećan sam što sam u mogućnosti da uradim ovu super stvar, koja ima jedan stvarno human cilj".

Time što je uplatio pomoć, Goldblat se odlučio da u seriji bude Valirijac, potomak "zmajevih lordova" iz Martinovog djela, a pisac mu je poručio da jedino može da mu obeća da će njegov lik doživjeti veličanstvenu smrt.

Poslije ove aukcije, Džordž Martin je izjavio kako mu se za samo jedan dan javilo čak osmoro ljudi koji su ga preklinjali da se pojave u njegovoj narednoj knjizi. Autor "Igre prijestolja" je iskoristio svoju popularnost u humanitarne svrhe i već je sakupio preko 350.000 dolara za rezervat vukova u Santa Feu.

Kakva je uloga likova s invaliditetom u seriji "Igra prijestolja" >>>

Galerija

Bonus video: