Zbog Facebooka napravila račun od 3.000 eura

"Nisam mogla da govorim. Govorila sam sebi da sam u dugovima, da ne mogu sebi da priuštim da to platim"
0 komentar(a)
račun, telefon, roming, Foto: Shutterstock.com
račun, telefon, roming, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 10.06.2014. 13:10h

Tinejdžerka iz Velike Britanije tokom odmora u Turskoj htjela je da ostane u kontaktu sa prijateljima na Facebooku i na majčinom mobilnom telefonu napravila račun veći od 3.000 eura, piše Daily Mail.

Karisa Grejs (18) je za komunikaciju sa prijateljima koristila Facebook, Twitter, i WhatsApp i skinula 650 MB podataka, što je koštalo 2.709 funti, odnosno oko 3.300 eura.

Djevojka je ispričala da je mislila da koristi bežični internet hotela, ali da joj je kompanija Orange takođe naplatila 8 funti po MB jer joj je bio uključen roming.

A kada je stigao račun, bila je šokirana.

"Nisam mogla da govorim. Govorila sam sebi da sam u dugovima, da ne mogu sebi da priuštim da to platim", ispričala je ona.

Otac djevojke je ispričao kako Grejs radi za minimalac, te da joj je prije odlaska na put kupio paket za prenos podataka, ali da on nije bio dovoljan.Orange je, prema njegovim riječima, "isključio mobilni" i kontaktirao Grejs kad je račun dostigao 1.000 funti, no tada su djevojci rekli da je došlo do zabune i ponovo joj aktivirali telefon. Zatim

Iz te mobilne mreže djevojku su ponovo kontaktirali tek kada se vratila kući, u Veliku Britaniju, kada su joj saopštili da njen račun iznosi 2.907 funti.

Kompanija je u znak dobre volje obračunala njenu potrošnju prema paketu koji bi Grejs najviše odgovarao i srezala račun na oko 250 funti.

Bonus video: