Danas milioneri

Hilari Klinton: Bil i ja smo bili švorc kad smo napustili Bijelu kuću

"Koliko je Hilari Klinton van realnosti kada se 'skroz švorc' izjednačava s kućama i ogromnim honorarima za govore", kazao je Rajns Pribus
11 komentar(a)
Bil Klinton, Hilari Klinton, Foto: Shutterstock
Bil Klinton, Hilari Klinton, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.06.2014. 19:56h

Porodica Klinton bila je "skroz švorc" i opterećana računima kada je predsjedniku Bilu Klintonu istekao drugi predsjednički mandat, rekla je bivša prva dama u danas emitovanom intervjuu.

"Izašli smo iz Bijele kuće ne samo skroz švorc, već i zaduženi. Nismo imali novca kada smo tamo došli i mučili smo se, znate, da sakupimo sredstva za hipoteke, za kuće, za obrazovanje (ćerke) Čelsi. Znate, nije bilo lako", rekla je Hilari Klinton za televiziju ABC.

Republikanci su odmah napali Hilari Klinton, koja se smatra najjačim kandidatom Demokratske stranke za predsjedničke izbore 2016. godine, navodeći da nema dodira s realnošću.

Bil Klinton je od odlaska iz Bijele kuće 2001. zaradio bogatstvo zahvaljujući honorarima za govore, a Hilari je potom bila senatorka iz države Njujork i potom državna sekretarka u prvoj administraciji predsjednika Baraka Obame.

Podaci iz Senata koje je Hilari Klitnon dostavila 2000. pokazuju imovinu između 781.000 dolara i skoro 1,8 miliona dolara. Isti podaci pokazuju da su Klintonovi dugovali između 2,3 i 10,6 miliona dolara.

Porodica Klinton je, prema podacima iz Senata, isplatila svoje dugove 2004. godine, a kada se Hilari Klinton pripremala da preuzme funkciju državnog sekretara 2009, bogatstvo njene porodice se procjenjivalo na između 10 i 50 miliona dolara.

Na riječi Hilari Kliton odmah je reagovao predsjedavajući Republikanskog nacionalnog odbora Rajns Pribus.

"Koliko je Hilari Klinton van realnosti kada se 'skroz švorc' izjednačava s kućama i ogromnim honorarima za govore", naveo je na Tviteru Pribus.

Preporučujemo za Vas