Želite da za platu mazite pande, testirate tobogane i krevete?

Kineski Istraživački centar u pokrajini Sečuan do 15. juna prima prijave za osobe koje će da brinu o pandama
109 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2014. 11:36h

Vjerovali ili ne, ali neki ljudi primaju platu da bi grlili pande ili kako bi testirali luksuzne ležajeve u hotelima, piše Mashable.

Kineski Istraživački centar u pokrajini Sečuan do 15. juna prima prijave za osobe koje će da brinu o pandama, piše China Daily. Godišnja plata za taj posao je 32.000 dolara, a zaposleni dobijaju besplatan obrok, prevoz i smještaj.

"Vaše je samo da 365 dana u godini provodite sa pandama i da sa njima dijelite i radost i tugu", navode poslodavci.

Za ovaj posao bi trebalo da imate najmanje 22 godine, da vladate vještinama pisanja i fotografisanja, imate osnovna znanja o pandama, te da želite da ih štitite.

Seb Smit je lani izabran među 2.000 kandidata da bude osoba koja će testirati tobogane širom svijeta. Za svoj posao Smit prima oko 30.904 dolara, ima plaćene putne troškove i sedmodnevni odmor za dvije osobe u bilo kojem odmaralištu u kojem testira tobogane nakon isteka polugodišnjeg ugovora.

Ako niste za "mokru" avanturu, možda biste radije testirali luksuzne krevete?

Studentkinja Rosin Madigan je 2009. godine dobila oko 1.600 dolara za testiranje ležajeva za Simon Horn. Tokom mjesec dana svakog dana je spavala u drugom krevetu i svoja iskustva opisivala na blogu.

Generalni direktor kompanije Simon Horn je tada za Telegraf kazao da je Madigan bila angažovana u istraživanju o spavanju, a rezultati istraživanja su kompaniji mogli da pruže informacije o tome šta je potrebno za dobar san.

Među zanimljivm poslovima je i jedan za koji je poslodavac kompanija Google.Kako bi snimio teško dostupna područja za Google Street View servis, Google je angažovao ljude koji bi vozili tricikl opremljen generatorom i sa devet kamera. Možda vam djeluje jednostavno, ali ne može svako da radi ovaj posao - vozilo je teško oko 250 kg, pa u Googleu radije biraju sportske tipove.

Možda je posao za Google previše naporan? Dženifer Koen, bivša direktorica inovacija u Godiva Chocolatier, imala je zaduženje da testira čokolade - njihovu estetstku privlačnost, miris i ukus.

Ona je ranije za Fox News objasnila da njen posao zahtijeva da koristi sva svoja čula, kako bi u potpunosti mogla da razumije složenost čokolade.

Većina profesionalnih kušača radi na razvoju proizvoda, a mogu da zarade između 30.000 i 60.000 dolara, ili čak i šestocifrenu platu, navodi Mashable.

Galerija

Bonus video: