Amerikanac iz Oregona Boing pretvorio u dom, sada želi novi model

Bivši inženjer elektrotehnike još je 1999. godine odlučio da će da kupi stari avion, koji bi ionako završio u starom gvožđu, i preurediti ga u prostor za stanovanje
2 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2014. 09:38h

Brus Kempbel (64) je prije dvije godine uselio u Boing 727 i ostvario dugogodišnji san. Ali, za ovog čovjeka iz Oregona avion je izgleda postao tiejsan, jer sada želi da useli u model 747.

Bivši inženjer elektrotehnike još je 1999. godine odlučio da će da kupi stari avion, koji bi ionako završio u starom gvožđu, i preurediti ga u prostor za stanovanje. Prije nego što su mu isporučili Boing 727, Kempbel je u Oregonu kupio zemljište okruženo šumom, a kako bi veliku letjelicu mogao da transportuje do tog mjesta, morao je da posiječe drveće i ponovno ga zasadi.

Sada je, kaže, spreman za nove izazove pa želi da kupi Boing 747 i preseli se u Japan. Avion u kome živi ne može da poleti jer je sa kompanijom koja mu ga je prodala morao da sklopi ugovor da će iz njega izvaditi sve dijelove i tamo živi.

"Nije bilo lako preurediti ga pa sam godinama živio u pokretnoj kućici", rekao je Kempbel koji se u avionu snalazi kako god zna i umije.

"Postavio sam improvizovan tuš, hranu pripremam u mikrotalasnoj ili tosteru, a jedem uglavnom konzerviranu hranu i žitarice", dodao je Kempbel, koga posjećuju znatiželjnici.

Galerija

Bonus video: