Mostarac devet godina živio sa makazama u stomaku

"Devet godina sam se mučio s tim problemom. Zamislite, živim na selu i nema što nisam radio s tim makazama u stomaku i nije mi bilo jasno odakle ta konstantna bol"
5 komentar(a)
Operacija, Foto: Ny-liability-insurance.com
Operacija, Foto: Ny-liability-insurance.com
Ažurirano: 08.06.2014. 17:54h

Alen Papac je odlučio da tuži Univezitetsku kliničku bolnicu u Mostaru zbog toga što su mu nakon devet godina u stomaku pronađene hiruške makaze, objavio je u subotu mostarski Dnevni list.

Nakon rutinske operacije 2003. godine, Papcu je saniran čir na želucu koji je pukao, a prilikom zahvata neko iz medicinskog tima zaboravio je da iz utrobe izvadi makaze. Od tada je osjećao konstantni bol u stomaku, a tek je nedavnim pregledom utvrđeno o čemu se radi.

"Danas sam srećan što sam zdrav, a vidjećemo šta će biti na sudu. Devet godina sam se mučio s tim problemom. Zamislite, živim na selu i nema što nisam radio s tim makazama u stomaku i nije mi bilo jasno odakle ta konstantna bol", rekao je Papac za Dnevni list.

Njega je operisao doktor Benjamir Markin iz Gane, koji je u Mostaru poznat kao doktor Ben, ali oštećeni Papac njega ne krivi za propust.

"Ben je svoj dio posla odradio dobro, ali poslije njega je neko od njegovih asistenata, kojeg je on zadužio da me “završi”, napravio grešku. Očito, taj dio posla nije urađen kako treba", izjavio je Papac koji se danas, nakon toliko godina, konačno osjeća dobro.

Oporavak je trajao nekoliko mjeseci, u međuvremenu je Papac odlučio da tuži bolnicu, ali proces pred sudom u Mostaru još nije započeo.

Bonus video: