Crnogorske ljepotice: "Ima bitnijih kvaliteta od debelog novčanika"

"Sponzoruša uvijek ima, pa i kod nas. Nisam takva i mislim da je pretjerano generalizovati na taj način", smatra Lončar
448 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2014. 20:10h

Crnogorke su među najljepšim ženama na svijetu? Tačno. Vole imućne muškarce, skupa auta i markiranu odjeću? Netačno. I ne, nemaju problem sa momcima koji još uvijek žive sa roditeljima.

Tako barem tvrde crnogorske manekenke koje su komentarisale navode sajta Beautiful Women Pedia (BWP), svojevrsne enciklopedije naljepših žena svijeta.

Na sajtu su se našli profili crnogorskih manekenki - Andree Radonjić, Anje Jovanović, Sanje Brnović i Marije Vujović, a Crnogorke su opisane kao gostoljubive, vrijedne i direktne, dobre kuvarice... Navodi se da su oprezne sa muškarcima koji još žive sa svojim majkama, da drže do porodice, vole skupe stvari i žele imućne partnere.

Radonjićeva i Jovanovićeva kazale su za "Vijesti" da je velika privilegija naći se među najljepšim ženama svijeta po izboru pomenutog sajta, mada priznaju da nisu znale da postoji.

"Ponosna sam, posebno imajući u vidu da su ostale djevojke iz Crne Gore i regiona godinama unazad veoma poznate. Drago mi je što je ovo nezavisno od bilo kakvog takmičenja nacionalnog ili nadnacionalnog tipa, jer je napokon došlo vrijeme kad neće moći da se komentariše kako je to namješteno", istakla je Radonjić, mis Crne Gore 2011.

Andrea Radonjić (foto: Miss YU)

Ona je kazala da joj se sviđa kako su Crnogorke na sajtu opisane - kao djevojke sa čvrstim stavovima, koje poštuju tradiciju i uvijek su spremne za dobar provod.

"Nisam stidljiva, slobodna sam, direktna, druželjubiva, volim nova poznanstva, tako da mi se svidjelo što su to pomenuli", dodala je Jovanovićeva koja je Crnu Goru predstavljala na izboru za Mis univerzuma 2009.

Anja i Andrea složne su u ocjeni da im nisu bitne skupe stvari i imućni muškarci, a ne smeta im ni da im partner živi sa roditeljima.

"Možda neki komad, ali da se samo nosi skupa i firmirana odjeća mislim da je pretjerano. Mislim da postoji dosta nas koje cijenimo i neke druge kvalitete", istakla je Jovanović koja smatra da je na sajtu Beautiful Women pregrubo rečeno da su crnogorske ljepotice na oprezu sa muškarcima koji još žive sa majkama.

"Momak koji bi zaokupio moju pažnju mora biti samostalan, ali ne u tom smislu, već mislim na sposobnost da se sam snađe u određenim situacijama, da razmisli i sam donese odluke koje se tiču njegovog života. Da me opet neko ne bi pogrešno shvatio, savjeti su uvijek dobrodošli ako su iskreni, ali treba da naučimo da stanemo iza svojih postupaka", smatra Radonjić i dodaje da ne vidi ništa loše u konstataciji da Crnogorke vole da im se u svakom smislu, pa i u materijalnom, udovoljava.

Bivše misice Maja Maraš i Nikolina Lončar uglavnom se slažu sa svojim koleginicama.

"Što se tiče toga da Crnogorke vole imućne i dobro situirane muškarce, ja nekako više gledam da sama sebi obezbijedim karijeru i sigurnu budućnost, da to bude moja zasluga, ali naravno uspješan, pametan i sposoban muškarac uvijek dobro dođe uz takvu ženu", priča Maraš.

Maja Maraš (foto: Miss YU)

Njoj je potpuno u redu da muškarac živi sa roditeljima, ali smatra da svako, bez obzira na pol, treba da radi na svom osamostaljenju. I Nikolina Lončar ne vidi ništa strašno u tome, a kaže da sebe ne vidi kao djevojku koja voli momke sa dubokim džepom.

"Sponzoruša uvijek ima, pa i kod nas. Ja nisam takva i mislim da je pretjerano generalizovati na taj način i sve Crnogorke strpati u taj koš", smatra ona. Nikolina priznaje i da nije najbolja kuvarica, te da ju je u spremanju hrane njen budući muž nadmašio, što ne smeta ni njemu ni njoj.

Nije vična kuvanju: Nikolina Lončar (foto: Miss YU)

U jednom aspektu se sve sagovornice "Vijesti" apsolutno slažu - ne samo Crnogorke, već žene sa Balkana među najljepšima su na svijetu.

"U cijelom regionu mislim da imamo najljepše djevojke na planeti. Zaista nije da sam subjektivna, već su mnogi stranci to rekli", ističe Jovanovićeva.

Maja Maraš smatra da se crnogorske ljepotice mogu pohvaliti da drže do prirodnog izgleda i ne vole previše estetske operacije, što ih po njoj čini jedinstvenim u svijetu.

"Meleskinje su takođe prelijepe, njih bih izdvojila. S obzirom da sam svuda bila i upoznala razne djevojke, misice iz mnogih zemalja svijeta mogu da kažem da su žene sa Balkana po meni, uz meleskinje, najljepše. Kad god sam otišla u neku stranu zemlju susretala sam se sa takvim konstatacijama", dodala je Lončar.

Lončar: Imam fantastičnu svekrvu

BWP ističe odnos crnogorskih ljepotica prema porodici i tradiciji. Maraševa se slaže i smatra da je za mnoge djevojke sa ovih prostora zdrava porodična atmosfera važna.

"Dosta sam putovala, ali uvijek jedva čekam da se vratim, jako sam vezana za porodicu", istakla je Jovanovićeva.

Kada su u pitanju muško-ženski odnosi sagovornice su mišljenja da je većina Crnogorki konzervativna, ali da se stvari mijenjaju.

Poznat je i mit o tome da se Crnogorke baš i ne vole sa svekrvama, što kod Nikoline nije takav slučaj.

"Ja sa svojom budućom svekrvom imam fantastičan odnos. S obzirom da je starija žena, ja sam njoj kao unuka. Veoma je poštujem", kazala je vjerenica fudbalera Srđana Radonjića.

Galerija

Bonus video: