Razmjena sličica: Runi kod "Beka" čekao Mesija

Na Trg republike majke i očevi su izveli djecu, ali su došli i oni stariji sakupljači sličica koji su dječji duh zadržali i u godinama u kojima su odavno izašli iz “kratkih pantalona”
113 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2014. 07:43h

Da godine i pol nijesu bitni najbolja je potvrda jučerašnjeg okupljanja pasioniranih ljubitelja samoljepljivih sličica koji su se okupili na Trgu republike da razmijene duplikate za “Panini”, album “Brazil”, posvećen Mundijalu u zemlji Karioka...

Nekoliko desetina ljubitelja tog hobija od tri do 75 godina okupilo se u centru Podgorice sa željom da razmijeni sličice i na taj način ispuni svoje albume.

Na Trg republike majke i očevi su izveli djecu, ali su došli i oni stariji sakupljači sličica koji su dječji duh zadržali i u godinama u kojima su odavno izašli iz “kratkih pantalona”.

Aleksandar Pejović je na trg došao sa sinom Božidarom, koji ima pet godina, i sakuplja sličice i priprema se da zajedno sa petogodišnjakom prati Svjetsko prvenstvo koje se ovog ljeta igra u zemlji fudbala, kafe i sambe.

“Kada sam bio mali i ja sam sakupljao sličice i sa drugovima ispunjavao albume. Drago mi je što sam tu ljubav, ali i ljubav prema fudbalu, prenio na sina”, kazao je Pejović.

Božidar kaže da voli fudbal, i da ga igra sa drugovima, ali i uživa dok gleda utakmice sa ocem na televiziji ili na stadionu Budućnosti.

“Pripremamo se zajedno za Svjetsko prvenstvo. Gledaćemo utakmice zajedno, one koje se igraju tokom noći gledaću sa sinom u reprizi”, dodaje Aleksandar.

Žarko Milić je čitav život sakupljao sličice, ali samo fudbalera, a ljubav prema fudbalu i sličicama prenio je i na kćerku Sandru, koja ima 17 godina i sa velikim entuzijazmom je na trgu sinoć tražila fudbalere koji joj nedostaju.

“Godinama sam sakupljao albume “Fudbalere i timove” kada sam bio mali i drago mi je što je to zavoljela i kćerka Sandra”, kaže Žarko.

Sandra nije željela da govori sve dok nije pronašla ono što joj nedostaje kod kolega tokom razmjene.

“Sakupljanje sličica je porodična tradicija. Drago mi je što tata sa mnom dijeli istu strast”, kaže Sandra.

Na trgu je sinoć bilo oko 50-tak ljubitelja sličica.

Jedno veče Podgorica je izgledala drugačije, zanimljivo, svjetski

Galerija

Bonus video: