Napraviće i krunu za mis Crne Gore

Zlajić dodaje da planira i odjevnu kolekciju u sličnom stilu, ali da će to biti ostvareno kada bude imala više vremena
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2014. 20:08h

Crnogorska dizajnerka nakita Katarina Zlajić, koja je predstavila svoj rad na Nedjelji mode u Beogradu krajem aprila, za “Vijesti je otkrila nešto više o ovoj liniji asesoara, ali i tome kako je došlo do njenog učešća na toj modnoj manifestaciji.

“Pozvala me je organizatorka beogradskog Fashion Weeka, Svetlana Horvat i ja sam prihvatila saradnju. Moj nakit je bio izložen tokom svih pet dana koliko je trajala ta manifestacija”, kazala je ona, a zatim dodala da je u međuvremenu došlo do “udruživanja snag a” sa crnogorskom dizajnerkom Marinom Banović - Džuver, koja je takođe predstavljala svoj rad u Beogradu.

“Srele smo se tamo i ona mi je ponudila saradnju, ukoliko se nakit uklopi i ako svoj rad vidim uz njene kreacije. Tako je moj nakit pratio njene kreacije tokom revije”, ispričala je Zlajić. Kada su u pitanju materijali koje je koristila za izradu nakita, ona kaže da su kao i ranije primarni patent, kristali i kamenje kako prirodnog oblika, tako i ručno obrađivano.

“Razlika u odnosu na raniji nakit je to što imam nove modele koje ranije nisam radila, poput estetskih kaciga, što je ljudima i kritičarima iz svijeta mode bilo veoma interesantno. Do izražaja su došle i tašne koje takođe do sada nisam radila”, istakla je dizajnerka nakita.

Zlajić dodaje da planira i odjevnu kolekciju u sličnom stilu, ali da će to biti ostvareno kada bude imala više vremena.

“Sada sam više usmjerena na proširivanje kolekcije. Prvo sa tašnama, a nadam se u skorijem vremenu, recimo u narednih godinu dana i sa obućom”, otkrila je dizajnerka nakita, koja je zadovoljna interesovanjem publike za njen rad.

“Pozitivno sam se iznenadila i zbog publike i zbog modnih kritičara, jer sam imala baš veliku pažnju. Tu su bili modni kritičari Marsel Džons i Donald Potard koji je više 20 godina radio sa Žan Pol Gotjeom i oni su bili oduševljeni, pa smo više puta razgovarali o mom nakitu”, pohvalila se ona.

“Osim toga ostvarila sam saradnju i sa srpskim dizajnerom Batom Spasojevićem, sa kojim ću raditi na novom magazinu, a takođe mi je Vesna Da Vinča predložila da radim nakit i krunu za mis Crne Gore”, najavila je crnogorska dizajnerka asesoara. Kada su u pitanju cijene Zlajić kaže da nju uslovljava materijal i uloženo vrijeme. “Ima nekih komada koji su dosta skupi, kao što su tašne i kacige.

Recimo za 20 eura se može naći prsten, a tašne se kreću od 200 do 300 eura. Kacige se mogu kupiti za istu cijenu, a imam i jednu koja košta 500 eura”, ispričala je ona.

Galerija

Bonus video: