Završene karnevalske fešte u Budvi

Najmlađi predvođeni kapom karnevala prodefilovali gradskim šetalištem od hotela Budva do centralne bine postavljene ispred zidina Staroga grada.
129 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2014. 07:33h

Malom karnevalskom povorkom, u kojoj je učestvovalo više od 800 mališana u 37 karnevalskih grupa iz Budve i okolnih gradova, završene su trodnevne karnevalske fešte u okviru 12. Međunarodnog budvanskog turističkog karnevala i 13. proljećne noći pod maskama.

Karneval koji su organizovale Turistička organizacija Budve i Opština u saradnji sa NVO "Feštađuni", ovaj put okupio je mnogo mališana, više nego ranijih godina, a organizatore je uglavnom poslužilo vrijeme, jer je kiša slabo padala samo juče popodne.

U maskama gusara, rokera, princeza, betmena, bubamara, pčelica, indijanaca, vampira, crvenkapa, gusara, spajdermena, mališani su u maloj karnevalskoj povorci, uz muziku Gradske muzike, predvođeni kapom karnevala prodefilovali gradskim šetalištem od hotela Budva do centralne bine postavljene ispred zidina Staroga grada.

Pozdravljani aplauzima stotina okupljenih građana, svaka od karnevalskih grupa se posebno uz koreografiju i muzičku numeru predstavila ispred starogradskih bedema.

Realizovan je i projekat "Discover Budva", kao i ekološka akcija "Pošalji poruku svijetu“, a program je nastvaljen na bini, gdje je mališane animirao Dejan Đonović.

Galerija

Bonus video: