Okončana zanimljiva trka poljskih studenata: Autostopom od Poljske do Jadrana

Karolina i Natana prve stigle do Tivta i pobijedile u takmičenju
5 komentar(a)
Poljske studentkinje, autostoperi, Foto: Siniša Luković
Poljske studentkinje, autostoperi, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.04.2014. 16:00h

Dvadeset i dva sata vožnje i promijenjenih ukupno pet automobila trebalo je poljskim studentkinjama Karolini i Natani, da prve stignu do Tivta i pobijede u specifilnoj studentskoj trci autostopera.

Oko 40-tak mladih stopera, u parovima je u subotu krenulo iz Silesije u Poljskoj prema Tivtu gdje je bio cilj ovogodišnje trke. Prethodnih godina inače, poljski studenti su se u ovoj sve popularnijoj trci, takmičili ko će prije stići do Pule, Riminija, Barselone, Rima, Dubrovnika…

Na cilju u Tivtu učesnike ovogodišnje trke dočekali su i pozdravli predstavnici tivatske Turističke organizacije koji su mladim Poljacima uručili i prigodne poklone.

Inače, glavni cilj učesnicima i organizatorima ove jedinstvene trke je promovisanje auto-stopiranja kao jeftinog, ekološkog i uzbudljivog načina putovanja i upoznavanja svijeta.

Trka je prilika za zabavu i putovanje, ali i za neposredno upoznavanje drugih osoba, drugih kultura, zemalja, puteva i širenje vlastitih vidika.„Auto Stop Race“, koja se održava svake godine, postala je nezaobilazna alternativa za mlade ljude željne avanture i aktivnog života.

Bonus video: