Lupita Najongo ljuta jer su joj posvijetlili boju kože

“Danas znam da sam posebna, volim svoj odraz u ogledalu i ponosim se njime” kaže Lupita
93 pregleda 10 komentar(a)
Lupita Najongo, Foto: Reuters
Lupita Najongo, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2014. 14:04h

Mlada nada Holivuda, glumica Lupita Najongo nije zadovoljna činjenicom da su joj posvijetlili kožu na naslovnici magazina “People”.

Dobitnica Oskara za filmsko ostvarenje “12 godina ropstva” Lupita Najongo je nedavno proglašena za jednu od najljepših žena svijeta, ali ona nije bila nimalo zadovoljna zbog činjenice da su joj urednici američkog magazina “People” bez njenog znanja promijenili, odnosno znatno posvijetlili prirodnu boju kože u fotošopu.

“Svjesna sam da se ne uklapam u pravila koja nameću svijet mode i Holivud, ali ne želim da se mijenjam zbog toga”, rekla je Lupita koja je dodala da je u djetinjstvu dosta suza prolila zbog boje kože.

“Kao dijete sam često plakala noću i molila Boga da mi posvijetli kožu jer se nigdje nisam uklapala. Djeca u školi su mi se rugala. Bila sam crna ovca”, kaže glumica.

Lupita je vremenom naučila da cijeni svoj prirodni izgled.

“Danas znam da sam posebna, volim svoj odraz u ogledalu i ponosim se njime” kaže Lupita.

Amerikanka kenijskog porijekla rođena u Meksiku jedna je od rijetkih crnkinja koja odbija da farba kosu i nosi perike. Inače magazin “People” nije jedini koji je ovoj mladoj glumici posvijetlio kožu u fotošopu, i magazin ”Vanity Fair” je uradio isto, ali pod izgovorom da je prejako osvjetljenje na snimanju učinilo svoje.

Bonus video: