Srpska poslanica u izazovnom negližeu

"U novom sazivu parlamenta baviću se spoljnopolitičkim pitanjima, kao i u prethodnom. Radiću i na ravnopravnosti žena i njihovoj zastupljenosti u svim sferama našeg društva"
685 pregleda 49 komentar(a)
Irena Vujović, Foto: Facebook
Irena Vujović, Foto: Facebook
Ažurirano: 22.04.2014. 11:45h

Irena Vujović (31) je poslanica SNS u Skupštini Srbije i nedavno je, prema ocjeni medija, proglašena za mis parlamenta. Iako joj imponuje takav status, kaže da ljepota nije presudna za političku karijeru, piše Alo.rs.

Irena u parlamentu poštuje pravila oblačenja, ali privatno ne skriva adute. Nedavno je na Facebooku objavila fotografiju u izazovnom negližeu sa leopard printom.

Želi da javnost stekne uvid u to da u srpskoj skupštini ima veoma pametnih, obrazovanih i stručnih žena. U parlamentu, kaže, planira da se bavi međunarodnim odnosima ali, da se angažuje i na pitanjima diskriminacije žena.

"U novom sazivu parlamenta baviću se spoljnopolitičkim pitanjima, kao i u prethodnom. Radiću i na ravnopravnosti žena i njihovoj zastupljenosti u svim sferama našeg društva".

Vujović vjeruje da prisustvo žena u parlamentu ne bi trebalo da bude samo ispunjavanje zakonske norme, već da bude društvena potreba koja se ne dovodi u pitanje.

Vujović je završila Fakultet za međunarodnu ekonomiju na Megatrend univerzitetu, ali nastavlja stručno da se usavršava, pa tako planira i da doktorira.

Irena Vujović pristupila je 2008. Srpskoj naprednoj stranci, u kojoj je član Glavnog odbora. Nakon izbora 2012. izabrana je za poslanika, a sad, s titulom najljepše, nastavlja rad u skupštinskim klupama.

Bonus video: