Slijepi putnik preživio petočasovni let u trapu aviona

Dječak, koji se u avion sakrio nakon što se zbog svađe sa porodicom odlučio za bijeg od kuće, nije pretrpio nikakve povrede, istakao je zvaničnik FBI
0 komentar(a)
avion, Foto: Shutterstock
avion, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.04.2014. 08:56h

Jedan šesnaestogodišnji slijepi putnik preživio je let od Kalifornije do Havaja u prostoru stajnog trapa aviona, uprkos izuzetno niskim temperaturama na visini od 11.500 metara i manjku kiseonika, saopštio je FBI i zvaničnici aerodroma u Honoluluu.

Portparol FBI Tom Sajmon je izjavio da je dječak ispitan nakon što je pronađen kako tumara na pisti aerodroma na ostrvu Maui bez ličnih dokumenata, prenijela je agencija AP.

"Klinac ima sreće što je živ", istakao je Sajmon.

On je dodao kako su snimci bezbjednosnih kamera sa aerodroma u San Hozeu u Kaliforniji pokazali da je mladić preskočio ogradu da bi došao do aviona "Havaijan erlajns".

Kad je avion sletio na Maui, dečak je iskočio iz prostora za stajni trap i počeo da tumara po pisti. "On je najveći dio leta bio u nesvjesti", rekao je Sajmon, dodajući da je let trajao oko pet sati.

Dječak, koji se u avion sakrio nakon što se zbog svađe sa porodicom odlučio za bijeg od kuće, nije pretrpio nikakve povrede, istakao je zvaničnik FBI.

Bonus video: