nije državljanin

Sud ne može Depardijeu da oduzme vozačku dozvolu

Glumac je rizikovao kaznu do dvije godine zatvora, pošto je utvrđeno da je tokom vožnje imao 1,8 umjesto dozvoljenih 0,5 promila alkohola u krvi
3 komentar(a)
Žerar Depardije, Foto: Movie.com
Žerar Depardije, Foto: Movie.com
Ažurirano: 08.04.2014. 16:46h

Apelacioni sud u Parizu potvrdio je danas novčanu kaznu glumcu Žeraru Depardijeu za vožnju u pijanom stanju 2012. godine, ali nije mogao da mu oduzme vozačku dozvolu na šest mjeseci, pošto je glumac - zamijenio francusku dozvolu za belgijsku.

Ročište u Apelacionom sudu je trajalo samo nekoliko minuta pošto je optuženi bio odsutan. Slavni glumac nalazi se naime, u Kini, gdje snima film.

Sud mu je odredio novčanu kaznu od 4.000 eura, koju je Depardije već platio prema ranijoj odluci prekršajnog suda.

Apelacioni sud nema juridikciju da Depardijeu oduzme belgijsku dozvolu, tako da će poznati glumac moći da vozi po Francuskoj.

Glumac je rizikovao kaznu do dvije godine zatvora, pošto je utvrđeno da je tokom vožnje imao 1,8 umjesto dozvoljenih 0,5 promila alkohola u krvi.

Zbog kritika na račun francuskih vlasti poslije njihove odluke o povećanju poreza za one čiji su godišnji prihodi veći od milion eura, Depardije je prošle godine otišao u Belgiju gdje je zatražio državljanstvo.

Državljanstvo je, međutim, dobio u Rusiji i njega mu je lično uručio predsjednik Vladimir Putin.

Preporučujemo za Vas