"Duga" plesom proslavila jubilej

Tokom koncerta publika je bila u prilici da vidi i filmski vremepolov, koji je osvrt na prethodnih pet godina rada Duge, za koji je tekst napisala i čitala Gorica Ćulafić
62 pregleda 1 komentar(a)
Plesni klub Duga iz Berana, Foto: Plesni klub Duga
Plesni klub Duga iz Berana, Foto: Plesni klub Duga
Ažurirano: 07.04.2014. 13:36h

Jubilarni koncert Plesnog kluba “Duga” iz Berana održan je protekle subote u prepunoj sali Centra za kulturu. Plesni klub je proslavio pet godina postojanja, a djeluju u okviru Kulturno-umjetničkog društva Duga.

Koncert pod nazivom “BIG BANG” bio je drugačiji od prethodnih u sadržajnom i tehničkom smislu. Na koncertu je nastupalo šest grupa, različitih starosnih kategorija koje su odigrale 11 koreografija u plesnim stilovima street dance show, hip-hop, show dance i ethno-folk show. Premijerno je izvedeno šest koreografija, od kojih su najatraktivnije bile koreografija “Big Bang” po kojoj je koncert i dobio naziv, a vratio je gledaoce u davne 20. godine prošlog vijeka i poznati ples Charleston i dočarali atmosferu kabarea na moderan i origanalan način.

Tokom koncerta publika je bila u prilici da vidi i filmski vremepolov, koji je osvrt na prethodnih pet godina rada Duge, za koji je tekst napisala i čitala Gorica Ćulafić, a video zapise i fotografije montirao Adis Ramović.

Na repertoaru Duge nalazi se 35 koreografija koje je osmislila koreografkinja kluba Marina Nina Rmuš.

Bonus video: