U jastuku čuvali milione, ali u dinarima!

"Došli su ti crni dani kojih smo se bojali i za koje smo šparali. Vidiš da je bilo dobro mene poslušati i šparati, a ne trošiti novce kako si ti htjela"
7 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2014. 17:42h

Bračni par iz Turopolja je šokirao porodicu, ali i cijelu Hrvatsku dajući svojoj djeci milion i dvjesta hiljada starih jugoslovenskih dinara (tadašnja protivrijednost 93.000 njemačkih maraka).

Novac su, kako kažu, za crne dane čuvali u jastuku ne znajući da on danas više ne vrijedi, prenosi zagrebački "Večernji list".

Slušajući svoju snahu i sina kako razgovaraju o crnim danima koji su došli jer ne primaju plate nekoliko mheseci, a shetvu bi trebalo obaviti na vruheme, i Stjepan Ivičinec (90) pozvao je svoju osamdesetpetogodišnju suprugu Katu da mu donese njegov jastuk od kojeg se nisu godinama odvajali.

"Vidiš, došli su ti crni dani kojih smo se bojali i za koje smo šparali. Vidiš da je bilo dobro mene poslušati i šparati, a ne trošiti novce kako si ti htjela", govorio je Stjepan parajući svoj omiljeni jastuk.

Zaprepašćeni, i u nevjerici, ukućani su ostali bez daha gledajući kako djed i baka iz jastuka vade hrpu starih jugoslovenskih dinara.

"Kaj se čudite? Nekad se imalo i moglo šparati. Kaj to nije dovoljno? Ako treba još, budem ja rasparala i blazine. Nemojte se bojati, nećemo mi biti gladni. Imaćemo za sjetvu i za život", uporan je bio bračni par Ivičinec ne shvatajući čemu se čude njihovi ukućani.

Bonus video: