porijeklom jevrejka?

Rezultati analize DNK Eve Braun bi šokirali Adolfa Hitlera

Eva Braun je bila dugogodišnjica Hitlerova ljubavnica. Vjenčali su se 29. aprila 1945, dan uoči zajedničkog samoubistva u bunkeru u Berlinu
115 pregleda 11 komentar(a)
Adolf Hitler, Eva Braun, Foto: Beta/AP
Adolf Hitler, Eva Braun, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.04.2014. 14:55h

Supruga Adolfa Hitlera, Eva Braun, možda je porijeklom bila Jevrejka, ukazala je analiza DNK urađena za snimanje dokumentarnog filma koji će u srijedu emitovati britanski "Chanel 4".

Ova teza se zasniva na analizi vlasi uzetih sa četke za kosu iz Hitlerove rezidencije u Berghofu, gde je Eva Braun najviše boravla za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Stručnjaci su u analiziranom uzorku našli specifičnu sekvencu DNK povezanu s Aškenazima koji čine 80 odsto jevrejske populacije svijeta.

Autori dokumentarca tvrde da sve ukazuje da analiziran uzorak jeste kosa Eve Braun, ali se ističe da bi jedini način da se to potvrdi bilo upoređivanje DNK sa DNK živih bliskih rođaka Hitlerove žene.

Niko od njih, međutim, nije želio da se podvrgne testu.

Eva Braun je bila dugogodišnjica Hitlerova ljubavnica. Vjenčali su se 29. aprila 1945, dan uoči zajedničkog samoubistva u bunkeru u Berlinu pred pad tog grada u kojem su već bile sovjetske trupe.

U Njemačkoj u 19. vijeku veliki broj Jevreja Aškenazija je prešao u katoličanstvo.

Preporučujemo za Vas