Kraljica Elizabeta u Vatikanu: Papa poslao poklon za princa Džordža

Papa je od Elizabete dobio korpu sa organskim proizvodima sa kraljevskih terena
89 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2014. 15:43h

Papa Franjo i britanska kraljica Elizabeta razgovarali su 40 minuta su danas poslije podne u Vatikanu. Elizabeta sa suprugom Filipom vojvodom od Edinburga stigla je privatnim avionom u Rim i otišla na ručak s predsjednikom italijanske republike Đorđo Napolitanom, nakon kojeg je otišla u Vatikan.

Papa Franjo je Elizabetu, koja je na čelu anglikanske crkve, primio u maloj radnoj kancelariji pokraj velike dvorane Pavla VI.

Kako prenose mediji, bio je to neformalni susret, bez uobičajenih protokola kod dolazaka šefova država u Svetu Stolicu, a Elizabeta je bila odjevena u istom kostimu ljubičaste boje koje je nosila i na susretu s Napolitanom. Naravno, sa šeširom u istom tonu.

Po tradiciji razmijenjeni su i pokloni. Papa Franjo dao je poklon za malog princa Džordža od Kembridža - globus izrađen u dragom kamenu s krstom na vrhu.

Britanska kraljica Elizabeta Druga poklonila je papi korpu sa teglom meda, bocom viskija i drugim poslasticama sa svojih kraljevskih imanja.

Ovo je prvo putovanje kraljice Elizabete u inostranstvo poslije 2011. kada je bila u Australiji i traje manje od jednog dana, odnosno uveče se vraća u Veliku Britaniju.

Galerija

Bonus video: