Večera za Oskara: Tartufi, pileća pita i makarone sa sirom

Pak je i ove godine napravio pozlaćene čokolande slatkiše u obliku statuete Oskara
55 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2014. 18:22h

Poslednje pripreme za večerašnju dodjelu Oskara privodi kraju i slavni šef kuhinje Volfgan Pak koji je već 19 puta radio meni za prestižnu svečanost.

Većina glumaca, a posebno glumica, danas je "postilo" kako bi se što lakše uvuklo u večernja odijela i toalete u kojima će se pojaviti na crvenom tepihu.

S obzirom na to da ceremonija uručivanja nagrada traje oko pet sati, sav taj glamurozni svijet će dobro ogladniti kada se iz dvorane Dolbi teatra bude premjestio u salu gdje se u njegovu čast održava tradicionalni Guvernerov bal.

Pak i njegovi pomagači su ove godine pored klasičnih jela, kao što je pileća pita, makarone sa sirom i pekarski krompir, pripremili i nekoliko vegetarijanskih i veganskih poslastica kako bi izašli u susret sve većem broju zvijezda, poput Džereda Leta, koji su prešli na biljnu ishranu.

"Imamo rižoto sa crnim tartufima, nekoliko sjajnih jela sa tjesteninom, rezancima od pirinča sa povrćem, pripremljenih specijalno za vegetarijance i vegane, tako da će za svakog gosta biti ponešto", rekao je Pak.

On je i ove godine, kao i svake prethodne, napravio pozlaćene čokolande slatkiše u obliku statuete koju Američka filmska akademije dodjeljuje pobjednicima.

Dodjela Oskara, nagrada Američke filmske akademije, održava se večeras u Holivudu.

Galerija

Bonus video: