Džordž Buš priprema svoju prvu izložbu slika

"Uživam u slikanju. Možete da se izrazite na jedinstven način", izjavio je listu "Dalas mornog post" predsjednik-slikar
13 komentar(a)
Džordž Buš, Foto: Shutterstock
Džordž Buš, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.02.2014. 19:17h

Bivši američki predsjednik Džordž Buš, koji se nakon odlaska iz Bijele kuće posvetio slikarstvu, imaće svoju prvu izložbu u aprilu.

Više od 25 portreta koje je naslikao 43. američki predsjednik biće predstavljeno na izložbi "Umjetnost liderstva: Predsednikova lična diplomatija" koja će biti organizovana u Bušovoj predsjedničkoj biblioteci u Dalasu.

U saopštenju Predsjedničkog centra Džordž Buš se navodi da će pored slika izložba obuhvatati i fotografije, Bušove lične bilješke i druge predmete koji će posjetiocima omogućiti "uvid u jedinstven odnos predsjednika Buša sa drugim svjetskim liderima".

Nakon isteka predsjedničkog mandata 2009. godine, Buš se prihvatio četkica i palete i počeo da slika mrtvu prirodu, pejzaže i životinje, poput svog kućnog ljubimca Barnija, crnog škotskog terijera koji je uginuo 2013.

Buš, koji danas živi u Dalasu, počeo da se zanima za slikarstvo nakon što je pročitao knjigu britanskog ratnog premijera Vinstona Čerčila "Slikanje kao razonoda" iz 1948.

"Uživam u slikanju. Možete da se izrazite na jedinstven način", izjavio je listu "Dalas mornog post" predsjednik-slikar koji svoja djela potpisuje sa "43".

Bonus video: