Šest nedjelja slave za najmanjeg čovjeka na svijetu

On je visok samo 68,6 cm zbog čega je u djetinjstvu često bio ljut i depresivan, ali je vremenom naučio da prihvati svoju sudbinu
1 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2014. 15:09h

Edvard Ernandez (28) sanja o tome da ima svoju farmu, devojku i džip.To ne zvuči kao neostvariv san, ali Edvard, koji živi u jednom od najsiromašnijih predgrađa Bogote, bez roditelja ne može da funkcioniše.

On je visok samo 68,6 cm zbog čega je u djetinjstvu često bio ljut i depresivan, ali je vremenom naučio da prihvati svoju sudbinu.

Uglavnom je provodio vrijeme u kući, kako bi izbjegao znatiželjne poglede i zadirkivanja djece, ali se sve promijenilo 2010. kada je umro He Pingping, tada najmanji čovjek na svijetu.

Ubrzo potom, dobio je poziv iz Ginisovih rekorda, piše Dejli mejl.

Predstavnici su ga izmjerili i učinili novim rekorderom. Preko noći, Edvard je postao zvijezda o kojoj su govorili svi svjetski mediji.

“Bio sam toliko srećan, da sam gotovo zaplakao”, kaže on.

Počeo je da se pojavljuje na kolumbijskoj nacionalnoj televiziji za pozamašne honorare, a dobio je i besplatno zdravstveno osiguranje i podvrgnut nizu operacija zbog tegoba koje je imao od rođenja.

Međutim, Marko Frigati iz Ginisovih svjetskih rekorda kaže: “Znali smo da će Edvardova vladavina na mjestu najnižeg čoveka biti kratkog vijeka”.

Samo šest nedjelja pošto je proglašen za rekordera, najniži tinejdžer na svijetu Kagendra Tapa Magar iz Nepala napunio je 18 godina i postao kandidat za “najmanjeg čovjeka”.

Budući da je od Edvarda niži 2,5 centimetara, uzeo je rekord, a Edvard je pao u zaborav.

“Kada sam ga prvi put vidio, naljutio sam se i pao u depresiju”, kaže Edvard. “Ali mama mi je rekla da bi trebalo da budem srećan zbog njega”.

Edvard sada radi sa prijateljem Pablom u tržnim centrima i dalje tvrdeći da je on “najmanji čovjek na svetu”. Dnevno na račun toga zaradi oko 60 eura.

Galerija

Bonus video: