Navikli na čašicu "stomaklije", Kragujevčani se zabrinuli što je nema

"Stomaklija" nije obična rakija, "stomaklija" je lijek, kažu dugogodišnji konzumenti ovog pića, hvaleći se dobrom vitalnošću i u poodmaklim godinama
246 pregleda 4 komentar(a)
stomaklija, Foto: Wein-import-dabro.de
stomaklija, Foto: Wein-import-dabro.de
Ažurirano: 22.02.2014. 11:52h

Navikli da dan počnu sa čašicom čuvene "stomaklije", Kragujevčani ovih dana ne prestaju sa pitanjima zašto je u kafićima u tom gradu nema. Konobari samo sliježu ramenima i kažu da stomaklije nema u veleprodaji i da se jednostavno ne može nabaviti.

Telegraf.rs piše da nijedna druga industrijska rakija ne može zda zamijeni "stomakliju" koja se pravi od prirodnih voćnih rakija i šljivove prepečenice oplemenjene sa 10 odsto odabranih ljekovitih trava.

"Stomaklija" nije obična rakija, "stomaklija" je lijek, kažu dugogodišnji konzumenti ovog pića, hvaleći se dobrom vitalnošću i u poodmaklim godinama.

Za to što ovih dana tog pića nema na tržištu je što je proizvođač, "Prokupac" AD iz Beograda, u ozbiljnim finansijskim problemima i već nekoliko mjeseci ne puni nove boce.

"Već tri, četiri mjeseca smo u blokadi i ništa ne radimo. Imamo ozbiljne finansijske probleme, a država ne želi da popusti. Ipak, vjerujemo da će za mjesec dana ‘stomaklija’ opet biti na tržištu. I biće bolja nego dosad", poručili su iz veleprodaje te kompanije.

Bonus video: