Gradonačelnik Lozane i čelična volja: Put od 172 ka 85 kilograma

Brelaz je rekao da mu je cilj da ima 85 kilograma i da za to nije potrebno da bude u bolnici i da prekida da radi
3 komentar(a)
Danijel Brelaz, Foto: Screenshot (YouTube)
Danijel Brelaz, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 20.02.2014. 11:47h

Impozantni gradonačelnik Lozane Danijel Brelaz, visok 1,90 centimetara i težak 172 kilograma, počeo je prošle godine dijetu akupunkturom i sada je težak 106 kilograma s nadom da će imati manje od 100 kila, pišu danas mediji u Švajcarskoj.

Brelaz (64), koji je dobio nadimak "Zeleni džin" kao član Zelene stranke, nije krenuo na dijetu zbog izgleda za koji uvijek šaljivo kaže da je "džinovski", već zbog zdravlja.

Ljekari su ustanovili da ima dijabetes, probleme sa zubima i stalne bolove u leđima, što ga je natjeralo na dijetu akupunkturom i drastičnim smanjenjem obroka.

Iako njegova dijeta nije ništa posebno, mediji u Švajcarskoj pomno prate njegovu tjelesnu težinu, jer je gradonačelnik omiljen u narodu, pošto je uvijek opušten i voli da se šali na svoj račun.

Brelaz je rekao da mu je cilj da ima 85 kilograma i da za to nije potrebno da bude u bolnici i da prekida da radi. "Imam čeličnu volju i odupirem se grickalicama kao što mi je omiljeni kikiriki, i zahvaljujući akupunkturi, nisam gladan. Građani me zaustavljaju na ulici da mi pruže podršku", rekao je omiljeni gradonačelnik.

I Brelazova supruga Mari-Anž je imala problema s težinom. Morala je 2008. godine da ugradi bajpas zbog čega je izgubila 60 kilograma. Sada ima 80 kila, a visoka je 1,75 centimetara.

Bonus video: