Jamajčanski bob tim dobio i pjesmu

Pjesmu su napisali Sidni Mils i Džon Notard a prati je video koji prikazuje napredak tima na mapi staze za bob u Sočiju
116 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2014. 15:07h

Nakon dvanaestogodišnje pauze bob tim Jamajke riješio je da napravi upečatljiv povratak na Zimske olimpijske igre.

Sudeći po turističkoj organizaciji Jamajke koja je objavila ovu numeru, rege pjesme pod nazivom „Pjesma o bobu“ savršeno se uklapa sa krivudavom stazom za bob.

Pjesmu su napisali Sidni Mils i Džon Notard a prati je video koji prikazuje napredak tima na mapi staze za bob u Sočiju.

Legenda kaže da su Amerikanci Džordž B. Fič i Vilijam Maloni poslom bili na Jamajki, vidjevši lokalnu zabavu 'puškart' (nešto što liči na suvozemni bob) smislili su da bi bob Jamajke mogao da bude ozbiljna atrakcija.

S obzirom na to da su brze noge prvi uslov i da su sprinteri potencijalni članovi bob posade, prve ponude upućene su nekima od njih ali je na kraju spas bila vojska.

Posada je formirana, Hauard Siler stigao je iz Njujorka da ih priprema i posada Jamajke pojavila se na Igrama u Kalgariju.

Nisu na kraju imali rezultat, nisu uspjeli da završe sve četiri trke a poslije pada su pješke stigli do cilja gdje su ih dočekali aplauzima.

Uspeli su da se pojave i na Igrama u Albervilu, bili slabi ali su u Lilehameru blistali. Osvojili su 14. mjesto, ostavivši iza sebe timove Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Rusije i Francuske.

Propustili su Solt Lejk Siti, Torino i Vankuver, od originalne postave više se niko ne bavi ovim sportom, ali je bob četvorosjed Jamajke jedan od fenomena koji su neophodni Olimpijskim igrama.

Galerija

Bonus video: