Šta dvije stogodišnje žene misle o modernoj kulturi?

Žene su se čudile roditeljima koji svoje dijete nazovu North (sjever) Vest (kćer Kim Kardašijan i Kanjea Vesta, a Džastina Bibera nazvale su Justin Beaver - dabar)
1 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2014. 11:35h

Ajrin Kuk i Elis Jensen rođene su kada je svijet bio potpuno drugačije mjesto. Zato ne čudi da ih čudi selfie, Džastin Biber, tverkovanje...

Kada su se Ajrin i Elis prvi put srele prije više od 90 godina svijet je bio potpuno drugačije mjesto. Rođene su u Čikagu davne 1913. godine, a upoznale su se u školi. U to vrijeme predsjednik je bio Vudro Vilson, u kongresu se rasparavljalo o amandmanu kojim bi se ženama osiguralo pravo glasa, trajao je Prvi svjetski rat, piše Huffington Post.

Stogodišnjakinje su i danas najbolje prijateljice i ne boje se da kažu šta misle o današnjoj pop kulturi. Nedavno su u jednom televizijskom šou otkrile što misle o Džastinu Biberu, Ajfonu, tverkovanju, selfijima...

U svom nastupu su briljirale. Čudile su se roditeljima koji svoje dijete nazovu North (sjever) Vest (kćer Kim Kardašijan i Kanjea Vesta, a Džastina Bibera nazvale su Justin Beaver - dabar).

Selfi je bio prvi pojam o kom su razgovarale. Jedna je bila upoznata s “fotografisanjem samog sebe i objavljivanjem na Fejsbuku” dok se druga čudila zašto bi to neko radio.

A što s tverkovanjem? Toliko su dugo van plesnog podijuma da ne znaju šta se događa u tom svijetu, objasnile su.

Da li su razočarane u novi operativni sistem Ajfona? Jesu. Sto odsto. Šta se dogodilo dobro, starom telefonu, pitaju se. Za “Justina Beavera” čule su da nešto ne radi kako treba, a u šoku su sricale ime North (sjever).

“Vi se šalite”, zapitala se jedna od njih.

Bonus video: