Predstavljen logo manifestacije "Septembarski dani piva"

"Prve dvije večeri festivala rezervisane za nastupe regionalnih zvijezda rok muzike dok će treće večeri nastupiti DJ-evi"
6 komentar(a)
Septembarski dani piva, Foto: CKM
Septembarski dani piva, Foto: CKM
Ažurirano: 04.02.2014. 12:34h

rnogorska kulturna mreža (CKM) predstavila je logotip prvog Crnogorskog festivala piva pod nazivom "Septembarski dani piva Nikšić 2014", koji će se održati na Trgu Slobode u Nikšiću od 12. do 14. Septembra 2014 godine.

Logo festivala je uradio Marko Đoković.

"Kao što se može videjeti na slici u sredini logotipa je puna pivska čaša. Poznato je da je Nikšić grad sa velikim brojem stabala lipe, a simbol septembra u gradu pod Trebjesom je list lipe koji se nalazi na čaši. Oko čaše nalazi se krug. Krug simbolički predstavlja globus, a sve zbog činjenice da je cilj organizatora da festival bude reprezent Crne Gore i da definiše našu zemlju na mapi Evrope i svijeta. Na krugu je veliki natpis imena festivala, a na svečanoj crvenoj traci nalazi se ime grada u kom se održava festival. Na dnu čaše je rimskim brojevima upisana godina osnivanja festivala", saopteno je iz CKM.

Kako je saopšteno na festivalu će preovladavati gitarski zvuk uz visoke tehničke standarde.

"Prve dvije večeri festivala rezervisane za nastupe regionalnih zvijezda rok muzike dok će treće večeri nastupiti DJ-evi. Prilikom bukiranja bendova posebno ćemo voditi računa da damo više prostora bendovima iz Crne Gore i samim tim iskoristimo festival kao instrument za pomoć mladim crnogorskim muzičarima da se predstave brojnom auditorijumu", saopšteno je iz CKM.

Dodaje se da je cilj da za par godina "Septembarski dani piva" prerastu u festival po kojem će Crna Gora biti prepoznatljiva kao turistička destinacija za festivalski turizam.

Kao što se može videjeti na slici u sredini logotipa je puna pivska čaša. Poznato je da je Nikšić grad sa velikim brojem stabala lipe, a simbol septembra u gradu pod Trebjesom je list lipe koji se nalazi na čaši. Oko čaše nalazi se krug. Krug simbolički predstavlja globus, a sve zbog činjenice da je cilj organizatora da festival bude reprezent Crne Gore i da definiše našu zemlju na mapi Evrope i svijeta. Na krugu je veliki natpis imena festivala, a na svečanoj crvenoj traci nalazi se ime grada u kom se održava festival. Na dnu čaše je rimskim brojevima upisana godina osnivanja festivala.

Bonus video: