okcupid

Matematičar pronašao pravu ljubav zahvaljujući svom algoritmu

Mekinli je otišao na sastanak sa čak 88 žena, a krajnji rezultat bio je pronalazak one idealne za njega
1 komentar(a)
Kris Mekinli, Foto: Wired.com
Kris Mekinli, Foto: Wired.com
Ažurirano: 26.01.2014. 15:24h

Neki svoje idealne partnere nađu klasičnom socijalizacijom, dok drugi koriste druge načine kako bi došli do ljubavi života. Recimo hakerisanjem i matematikom?

Matematički genijalac Kris Mekinli (35) iskoristio je svoje znanje kako bi "unaprijedio" pretraživač portala za upoznavanje OkCupid u svoju korist. U tome je na neki način i uspio, jer je krajnji rezultat njegovih napora bila - vjerenica.

OkCupid ima slogan "Koristimo matematiku da bi vam organizovali sastanak", ali Mekinliju njihov algoritam za pronalazak idealnog ženskog društva nije davao zadovoljavajuće rezultate. Kad je već bio na ivici da odustane, odlučio je da unaprijedi algoritam kojeg te stranice koriste za pronalazak potencijalnih partnera i napravio je sopstveni algoritam.

Prvo je napravio više lažnih profila i prikupio podatke o ženama po cijelim SAD i nakon toga je hakovao sistem.

Nakon malo "tweakovanja" ubrzo je imao na tacni hiljade žena sa područja Los Anđelesa, koje su imale kompatibilnost sa njim 90 odsto ili više prema algoritmu kojeg je on osmislio.

Mekinli je otišao na sastanak sa čak 88 žena, a krajnji rezultat bio je pronalazak one idealne za njega. Kristin Tijen Vang (27) je umjetnica koja živi blizu njegovog fakulteta UCLA i njegov idealan tip žene, ispostavilo se. Sad su vjereni.

Sve o tome, do najsitnijih detalja, kako je Mekinli osvojio svoju vjerenicu, možete pronaći na Wiredu, prenosi Dnevnik.hr.

Preporučujemo za Vas