Oland se rastao od Valeri Trirveler

Iako Trirveler nije udata za Olanda, ona je kao prva dama obavljala funkcije od njegovog izbora 2012. godine
50 pregleda 0 komentar(a)
Fransoa Oland, Valeri Triveler, Foto: Guardian.co.uk
Fransoa Oland, Valeri Triveler, Foto: Guardian.co.uk
Ažurirano: 25.01.2014. 19:53h

Predsjednik Francuske Fransoa Oland saopštio je danas da se rastao od svoje dugogodišnje partnerke Valeri Trirveler, poslije afere sa skoro 20 godina mlađom glumicom Žili Gaje.

Napominjući da se obraća kao običan građanin, Oland (59) je za agenciju Frans pres rekao da je okončao vezu s Valeri Trirveler.

Iako Trirveler nije udata za Olanda, ona je kao prva dama obavljala funkcije od njegovog izbora 2012. godine.

Trirveler će sutra, bez titule prve dame, otputovati u Mumbaj u humanitarnu misiju udruženja Akcija protiv gladi, a i Oland u SAD 11. februara u novom emotivnom statusu, napominje list "Žurnal di dimanš", koji je među prvima i javio da će francuski predsjednik danas saopštiti odluku o raskidu.

"Žurnal di dimanš" piše da je predsjednički par u četvrtak regulisao "modalitete razlaza" tokom ručka i da su se Oland i Trirveler dogovorili da ona u prvo vrijeme nastavi da stanuje u njihovom zajedničkom stanu u 15. pariskom arondismanu.

Trirveler je bila početkom januara nedjelju dana u bolnici zbog nervne iscrpljenosti i niskog krvnog pritiska, poslije objelodanjivanja izvještaja u medijima da je Oland u ljubavnoj vezi sa glumicom.

Francuski predsjednik je priznao da oni kao par prolaze kroz "bolne trenutke" i obećao je da će razjasniti situaciju prije posjete SAD 11. februara.

Oland, koji se nikada nije ženio, ostavio je prethodnu partnerku, Segolen Rojal, funkcionerku Socijalističke partije i predsjedničkog kandidata 2007, poslije njenog izbornog poraza od Nikole Sarkozija i započeo zajednički život sa Trirveler.

Bonus video: