Da li je ovo najbolji novinski naslov ikad

Od samog naslova možda je jedino bolja priča sumnjive vjerodostojnosti koja stoji iza njega
72 pregleda 11 komentar(a)
Najbolji novinski naslov ikad, Foto: Screenshot
Najbolji novinski naslov ikad, Foto: Screenshot
Ažurirano: 22.01.2014. 18:15h

Tekst objavljen davne 1922. godine u Njujork Tajmsu privukao je danas mnogo više pažnje no kad je prvobitno objavljen, piše Daily Beast.

Naime, naslov "Trojicu Engleza iz lonca ključale vode spasio vođa kanibalskog plemena, prijatelj s Oksforda" mnogi proglašavaju najboljim novinskim naslovom ikad napisanim, piše taj dnevnik a prenosi Index.hr

Od samog naslova možda je jedino bolja priča sumnjive vjerodostojnosti koja stoji iza njega. Tri misionara su se, naime, sa Ostrva zaputili na Borneo i naletjeli na pleme kanibala čiji je plan bio skuvati ih u loncu ključale vode. Ipak, njihove je živote spasio vođa plemena, "visoki crni muškarac, odjeven drugačije od ostalih".

On je, kako piše u članku, studirao na Oksfordu pa je prepoznao Engleze, navodno svoje bivše kolege iz studentskih dana, oslobodio ih, izvinio im se i šapnuo: "Drugačije sam odjeven pa me vjerovatno zato nijeste prepoznali, ali ja vas jesam. Bili ste sa mnom prije tri godine na Baliolu, a niko ne može pojesti svog kolegu".

Na Twitteru se živo raspravlja o istinitosti tog članka, jer priča zaista zvuči bizarno, ali u tezu da je upravo taj naslov jedan od najboljih novinarskih bisera niko ne sumnja.

Bonus video: