Njujork Tajms, 1922.

Da li je ovo najbolji novinski naslov ikad

Od samog naslova možda je jedino bolja priča sumnjive vjerodostojnosti koja stoji iza njega
70 pregleda 11 komentar(a)
Najbolji novinski naslov ikad, Foto: Screenshot
Najbolji novinski naslov ikad, Foto: Screenshot
Ažurirano: 22.01.2014. 18:15h

Tekst objavljen davne 1922. godine u Njujork Tajmsu privukao je danas mnogo više pažnje no kad je prvobitno objavljen, piše Daily Beast.

Naime, naslov "Trojicu Engleza iz lonca ključale vode spasio vođa kanibalskog plemena, prijatelj s Oksforda" mnogi proglašavaju najboljim novinskim naslovom ikad napisanim, piše taj dnevnik a prenosi Index.hr

Od samog naslova možda je jedino bolja priča sumnjive vjerodostojnosti koja stoji iza njega. Tri misionara su se, naime, sa Ostrva zaputili na Borneo i naletjeli na pleme kanibala čiji je plan bio skuvati ih u loncu ključale vode. Ipak, njihove je živote spasio vođa plemena, "visoki crni muškarac, odjeven drugačije od ostalih".

On je, kako piše u članku, studirao na Oksfordu pa je prepoznao Engleze, navodno svoje bivše kolege iz studentskih dana, oslobodio ih, izvinio im se i šapnuo: "Drugačije sam odjeven pa me vjerovatno zato nijeste prepoznali, ali ja vas jesam. Bili ste sa mnom prije tri godine na Baliolu, a niko ne može pojesti svog kolegu".

Na Twitteru se živo raspravlja o istinitosti tog članka, jer priča zaista zvuči bizarno, ali u tezu da je upravo taj naslov jedan od najboljih novinarskih bisera niko ne sumnja.