Dragan Bjelogrlić: Ovo se završava revolucijom

"Kćerki sam rekao da ima podršku ako želi da ode, ali da nije napolju sreća... Bjekstvo nije rješenje, ja ovdje hoću da mijenjam stvari"
251 pregleda 23 komentar(a)
Dragan Bjelogrlić, Foto: Luka Zeković
Dragan Bjelogrlić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.01.2014. 08:23h

Poznati srpski glumac Dragan Bjelogrlić je gostujući u emisiji "Utisak nedelje" na B92 kazao da je ideja koja je okupila ljude oko filma "Montevideo" bila da pokažu ljudima da mogu da budu bolji, da im vrati vjeru u sebe, državu i narod.

"Nekada smo bili ponosni, a onda je došlo zlo. Ja želim da filmovima vratim nadu, a to je teže sada nego poslije bombardovanja... Mali smo narod, neka se svrstavamo među siromašnije i primitivnije, ali ne mislim da smo išta lošiji od onih bogatijih i manje primitivnih", kazao je on i dodao da je istorija Srbe zapljusnula uraganom događaja.

Glumac je kazao da je u djetinjstvu vjerovao da su Jugosloveni čudo od naroda, potom ranih osamdesetih da su Srbi bolji od ostalih jugoslovenskih naroda, dok se devedesetih sve preokrenulo.

"Ljevičar sam u smislu da ću vaspitavati svoju djecu i kroz svoja djela govoriti ljudima da svijet sa ovakvim razlikama nije dobar"

On je demantovao priče da je mason, okarakterisavši ih kao budalaštine i dodavši da "to i nije neka fora u Srbiji". Istakao je i da se ne bavi politikom, ali da je po opredjeljenju ljevičar.

"Mi živimo u vremenu ogromnih socijalnih razlika. Ovo što se dešava u svijetu u posljednjih 20 godina, a posebno u tranzicionim državama je strašno. Možda smo samo u vrijeme feudalizma imali ovako velike socijalne razlike", smatra Bjelogrlić.

Na opasku novinarke da "nikada nije bilo više ljevičara koji vole kubanske cigare i dobra kola", Bjelogrlić je odgovorio da nije on kreirao sistem.

"Ljevičar sam u smislu da ću vaspitavati svoju djecu i kroz svoja djela govoriti ljudima da svijet sa ovakvim razlikama nije dobar, da ne može ovako dovijeka i da će se ovo završiti velikom revolucijom. Svojoj kćerki sam rekao da ima podršku ako želi da ode, ali da nije napolju sreća... Bjekstvo nije rješenje, ja ovdje hoću da mijenjam stvari", kazao je on.

Bonus video: